Közélet

Ez történt a héten – hóesés borzolta a kedélyeket Szegeden

Ez történt a héten – hóesés borzolta a kedélyeket Szegeden

2019. január 13., vasárnap
Ez történt a héten – hóesés borzolta a kedélyeket Szegeden

Vacogtunk az év második hetén, illetve a Mol-Pick játékosainak szurkolhatunk a dániai kézilabda-vb-n.

Szilveszterre ígérték, de

még mindig nem készült el a liget felújítása

. Tápai Péter, a Fidesz szegedi alapszervezetének alelnöke a beruházás csúszása, valamint a Tisza Lajos körút felújításának és más projektek késése miatt alkalmatlannak nevezte a szocialista városvezetést pénteken.

Nem fogadták el az éves parkolóbérletet

a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői. A közgyűlési frakció közleménye szerint addig nem veszik át a parkolóbérletüket, amíg törvényellenesen és kaotikusan osztja ki ezeket a szocialista városvezetés.

Havazás bénította meg a várost

a hét elején, pedig

csak néhány centi hó esett

– ezt több szegedi is szóvá tette a Facebookon. Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője megkeresésünkre azt válaszolta, hogy a hó eltakarítása a városi rendeletnek megfelelően zajlott, arra azonban nem kaptunk választ, hogy akkor miért érezték úgy a város lakói, hogy nem történik változás.

Elköszönt Szeged a Belvárosi mozitól

és

hétfőn a múzeum zár be ideiglenesen

. A mozit, illetve a Móra Ferenc Múzeumot is felújítják: előbbivel várhatóan őszig elkészülnek, a múzeum azonban csak 2020-ban nyit ki újra. Elkezdődött a kézilabda-világbajnokság.

A dániai tornán a magyar válogatottban Balogh Zsolt, Bánhidi Bence és az év férfi játékosának választott Bodó Richárd képviselteti a Mol-Pick Szegedet.

Hosszabbításban nyert a Naturtex-SZTE-Szedeák a rivális Kaposvár ellen 81–73-ra.

A hazaiak legjobbjának Marko Boltics bizonyult 27 ponttal, míg a padról Aleksandar Ponjavic szállt be 20 ponttal. Az ötöslottó második heti nyerőszámai 5, 7, 36, 76, 82 – mivel nincs telitalálatos szelvény, így jövőhéten körülbelül 2 milliárd forint a főnyeremény. A hatoslottó nyerőszámai 1, 2, 22, 28, 35, 43, azonban ezt sem találta el senki, így jövőhéten a várható főnyeremény 607 millió forint. Kevesebbet fagyoskodunk a jövőhéten az előrejelzések szerint, azonban a felmelegedés ellenére szeles idő várható. A met.hu szerint Szegeden a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet egész héten nem csökken –3 fok alá, a hét közepén pedig +8 és +10 fok környékére emelkedik a hőmérő. A hét végéig csak kevés csapadékra számíthatunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.