Gazdaság

Évadnyitót tartott a megyei iparkamara

Évadnyitót tartott a megyei iparkamara

2019. január 24., csütörtök
Évadnyitót tartott a megyei iparkamara

Szerda délután tartotta 2019-es gazdasági évnyitóját a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, ezen sokan ott voltak a versenyszférából éppúgy, mint a közigazgatásból vagy az egyetemről - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerintaz eseményen házigazdaként Nemesi Pál kamarai elnök köszöntötte a megjelenteket és beszélt arról, hogy jól teljesített tavaly a magyar gazdaság, közel 5 százalékos volt a GDP-növekedés. Fontos, hogy elinduljon a bérfelzárkózás az uniós szinthez, és az első lépések már megtörténtek. 13 százalékkal ugyan növekedtek a megyei bérek, de még mindig kevés az országos átlaghoz képest, ráadásul nyílik az olló. Kevés a beruházás, a 100 milliárd forintot sem érte el, ebben még nagyobb a lemaradásunk. Hangsúlyozta, 2019 a robotika éve, és ez nincs olyan messze Csongrád megyétől, mint az elsőre látszik. 850 ezerrel több magyar dolgozik ma, mint 2010-ben, foglalkoztatási rátában már elértük az uniós átlagot. Eközben túl alacsony a hazai felnőttképzés aránya, 2030-ra minden negyedik embernek benne kell ebben lenni, olyan gyorsan változnak a szakmák. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Frank Yvette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.