/

Elkészült az idei megyei bűnmegelőzési naptár

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya – a hagyományoknak megfelelően – elkészítette az aktuális évi bűnmegelőzési naptárát. Ebben az esztendőben a 112-es, egységes európai segélyhívószámhoz kapcsolódva jelent meg a kalendárium, amely a „112 – Tudd, hogy segíthess!” program kiegészítő eleme is.

A  Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat Dél-Alföldi Regionális Szervezete, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete fogott össze, hogy az általános iskolás korosztály számára kidolgozott „tudástárral” népszerűsítse a 2018/19-es tanévben a 112-es szervezetek tevékenységét. A tapasztalatok szerint aránytalanul sok esetben érkezik még mindig indokolatlan hívás a segélyhívószámra. A megoldás – többek között az is lehet-, ha minél fiatalabb korban elkezdődik a szám funkciójának, a szakszerű segélyhívás alapjainak megismertetése. A kalendárium illusztrációit általános iskolás gyermekek készítették, kifejezve azt, hogy mit is gondolnak a 112-es szervezetek munkájáról.

Előző sztori

Éveken át vett fel jogosulatlanul családi pótlékot egy szerb férfi Szegeden

Következő sztori

Javult a levegő minősége Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek