Hírzóna

Életfogytiglanra ítélték Szegeden az anyját meggyilkoló férfit

Életfogytiglanra ítélték Szegeden az anyját meggyilkoló férfit

2019. január 24., csütörtök
Életfogytiglanra ítélték Szegeden az anyját meggyilkoló férfit

Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki heteken keresztül bántalmazta, majd brutálisan meggyilkolta idős édesanyját Mezőhegyesen.

A táblabíróság különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntettének minősített esetében mondta ki bűnösnek a 48 éves vádlottat. A román állampolgárságú, magyar nemzetiségű férfi legkorábban 28 év elteltével bocsátható feltételesen szabadságra. A táblabíróság a szabadságvesztés mellett tíz évre kiutasította a vádlottat Magyarország területéről. A férfi és a bűncselekmény idején 83 éves édesanyja közötti viszony hosszabb ideje feszült volt. A vádlott az asszonyt hibáztatta korábbi párkapcsolatai, így házassága megromlásáért, úgy gondolta, hogy terrorizálja őt. Viszonyuk 2017. április 14-étől, Marosvásárhelyről Mezőhegyesre költözésük után tovább romlott, mert a vádlott egy idő után haza szeretett volna térni, de anyja nem akarta ezt, ő pedig rossz anyagi helyzete miatt nem tudott különköltözni. Rendszeressé váltak köztük a veszekedések, majd egy idő után a vádlott bántalmazni kezdte a sértettet. Előbb csak tenyérrel ütötte, majd már rugdosta, ököllel verte, meg is taposta az idős asszonyt. A bántalmazásokat a sértett hangtalanul tűrte, nehogy a szomszédok tudomást szerezzenek a történtekről. A vádlott háromszor különösen durván megverte anyját: az első 2017. április 30-án este történt, az asszony halálát okozó pedig május 25-én kezdődött. Másnap estig a férfi többször is megverte, megrugdosta, megtaposta a legyengült asszonyt - több mint ötven sérülést okozva -, aki végül belehalt a bántalmazásokba. A férfi csak május 26-án este szólt a szomszédoknak, aki hívták a mentőket, de már nem lehetett újraéleszteni az asszonyt. Az eljárás során a vádlott - aki az ítélőtábla előtt nem jelent meg - arra hivatkozott, hogy az utolsó esetre alig emlékszik, a bántalmazásoknak csak kis részét követte el. Döntésével a táblabíróság helybenhagyta a Gyulai Törvényszék elsőfokú ítéletének a büntetésre vonatkozó részét.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.