Gazdaság

Egyre több nyugdíjasnak éri meg dolgozni

Egyre több nyugdíjasnak éri meg dolgozni

2019. január 3., csütörtök
Egyre több nyugdíjasnak éri meg dolgozni

Nem túl hosszú idő alatt akár meg is duplázódhat a nyugdíj mellett munkát vállalók létszáma – véli a pénzügyminiszter helyettese. Ebben szerinte annak a néhány napja élő közteherviselési szabálynak is jelentős szerepe lehet, amelynek nyomán idén már csak személyi jövedelemadót kell fizetniük a nyugdíjas munkavállalóknak, járulékot nem– írja a Magyar Idők.

Tállai András a lapnak leszögezte, a nyugdíjas dolgozók természetesen ezentúl is megkapják az őket nyugdíjasként megillető egészségügyi ellátásokat. A változtatással egyébként a vállalkozások is jól járnak: nemcsak tapasztalt munkaerőhöz jutnak, de a közterheik is csökkennek. Tállai András rámutatott: a január elseje óta élő szabályok alapján a nyugdíj mellett dolgozók fizetéséből már csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót (szja) kell levonni, az érintetteknek tehát sem egészségbiztosítási, sem nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.