Sport

Döntetlennel jutott a középdöntőbe a magyar válogatott

Döntetlennel jutott a középdöntőbe a magyar válogatott

2019. január 16., szerda
Döntetlennel jutott a középdöntőbe a magyar válogatott
A veretlenségét megőrizte a magyar válogatott és a továbbjutást is kiharcolta, de egy újabb fontos emberét elveszítette az Egyiptom döntetlennel zárult meccsen.

A bokasérülése miatt hazautazott szegedi jobbátlövő, Balogh Zsolt helyére senkit nem cserélt be a keretbe a magyar válogatott szakmai stábja, vagyis 15 játékos várt bevetésre az észak-afrikaiak ellen.

Védekezésben és támadásban is jól kezdtek a magyarok, így a hetedik percben három góllal vezettek, majd amikor gyors ellenakcióiknak köszönhetően 8-4-re elhúztak, David Davis egyiptomi szövetségi kapitány időt kért. A Telekom Veszprém spanyol vezetőedzője kapuscserével próbálkozott és védekezést is váltott, ezzel csapata megtörte a magyar válogatott lendületét, és 11-10-nél Csoknyai Istvánnak is időt kellett kérnie. A sok csere után teljesen szétesett magyar együttes a 23. percben súlyosnak tűnő térdsérülés miatt elveszítette balátlövőjét, Jamali Imant. Erdélyi Gábor csapatorvos tájékoztatása szerint a Telekom Veszprém kézilabdázója elülső keresztszalag-sérülést, valószínűsíthetően szalagszakadást szenvedett. A teljesen pontos diagnózis a másodlagos vizsgálatok alapján lesz felállítható, de a világbajnokság minden bizonnyal véget ért számára.

Az ellenfél 5-0-s sorozata miatt Csoknyainak a második idejét is ki kellett kérnie (11-13). Az első félidő legvégén a nemzeti csapat - újabb gyors támadásainak köszönhetően - másfél percen belül egyenlített (14-14).

Mohamed el-Tajar kapus a második felvonás elején is bravúrosan védett, a magyarok viszont rendkívül pontatlanok voltak, és öt perc alatt megint négygólos hátrányba kerültek (15-19). A hullámzóan alakuló meccs folytatásában újra egyenlített a magyar csapat, David Davis időt kért, de csapata 10-11 után ismét hátrányba került (23-24).

Ellenfele labdaeladásait kihasználva Egyiptom fordított, majd ötven másodperccel a vége előtt a magyarok kettős emberelőnybe kerültek. Lékai Máté egyenlített, és mivel több találat nem született, csapata a döntetlennel biztosította, hogy továbbjut a herningi középdöntőbe, és egy pontot biztosan visz magával.

Az egyiptomiak legeredményesebb játékosa Ali Zeinelabedin volt, aki tíz lövésből hét gólt szerzett. A magyar kapusok közül Mikler Roland 32-ből nyolcat, Székely Márton hétből egyet védett.

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, D csoport:
Magyarország-Egyiptom 30-30 (14-14)
Koppenhága, 7000 néző, v.: Fonseca, Santos Duerta (portugálok)
lövések/gólok: 50/30, illetve 47/30
gólok hétméteresből: 3/1, illetve 2/2
kiállítások: 8, illetve 10 perc
Magyarország: Mikler - Hornyák 2, Bodó 5, Bánhidi 3, Lékai 6, Nagy L. 5, Bóka 1, cserék: Ilyés, Sipos 3, Jamali 2, Ancsin, Császár 2, Ligetvári 1, Székely, szövetségi kapitányok: Csoknyai István, Vladan Matics

A magyar válogatott a D csoportban pénteken 25-25-ös döntetlent játszott Argentínával, vasárnap Angolát 34-24-re, hétfőn Katart 32-26-ra legyőzte, csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik. A hatosból az első három jut a középdöntőbe.

A torna győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő tavasszal sorra kerülő selejtezőtornákon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.