Egyetem

Doktorokat avattak az egyetemen

Doktorokat avattak az egyetemen

2019. január 21., hétfő
Doktorokat avattak az egyetemen

17 habilitált és 110 PhD fokozatot szerző tudóst fogadott doktorrá a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) avató tanácsa. Az SZTE Szenátus doktori ünnepségét január 18-án az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi (TIK) termében tartották.

Az SZTE rektora nevében

Prof. Dr. Kónya Zoltán

, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese bejelentette:az Egyetem Habilitációs Bizottsága a bölcsészettudomány területén 2, az orvos- és gyógyszertudományok területén 7, a társadalomtudományok területén 3, valamint a természet- és műszaki tudományok területén 5 habilitált doktor címet ítélt oda. Az SZTE Habilitációs Bizottság elnöke,

Prof. Dr. Krisztin Tibor

akadémikus bejelentette: a habilitálás a tudományágukban önálló egyetemi előadások tartásának jogával ruházza föl azokat, akik az eljárás során igazolták oktatói és előadói képességüket, valamint tudományos teljesítményüket.

Prof. Dr. Kónya Zoltán

, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese nyújtotta át az oklevelet a habilitált doktoroknak. A Szegedi Tudományegyetemen 19 doktori iskola működik. A most záruló ciklusban az SZTE Doktori Tanácsa összesen 110 doktori fokozatot adományozott. A Szegedi Tudományegyetem Doktori Tanácsa az Állam- és Jogtudományi Karon 2, az Általános Orvostudományi Karon 30, a Bölcsészettudományi Karon 28, a Gazdaságtudományi Karon 1, a Gyógyszerésztudományi Karon 6, a Természettudományi és Informatikai Karon 43 doktori fokozatot adományozott– jelentette be az ünnepség elején az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese.

(Forrás: szte.hu, archív kép)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.