Sport

Dél-Alföld nyerte a Jövő Bajnokai program régiós úszóversenyét 

Dél-Alföld nyerte a Jövő Bajnokai program régiós úszóversenyét 

2019. január 21., hétfő
Dél-Alföld nyerte a Jövő Bajnokai program régiós úszóversenyét 

Dél-Alföld nyerte a Jövő Bajnokai elnevezésű program összrégiós versenyét, melynek során vasárnap a Tüske Uszodában a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) utánpótlás-programjának 9 régiója és 288 versenyzője mérte össze tudását.

A MÚSZ beszámolója szerint az eseményen a tehetségek régiónként vonultak be a régióvezetőikkel és kiemelt mentoraikkal. A múlt és jelen nagy bajnokai közül, az olimpiai aranyérmes Kovács Ágnes, Risztov Éva, Szabó József és Wladár Sándor, a tizenhétszeres maraton kenu világbajnok Csabai Edvin, a világ- és Európa-bajnok öttusázó, helyettes sportállamtitkár Sárfalvi Péter, valamint Fábián István olimpiai bajnok kajakozó, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Kisteleki István az Aréna Magyarország ügyvezető igazgatója és Kovács Norbert a Magyar Nemzeti Sportközpontok főigazgatója is együtt vonult a fiatalokkal. "Legyetek büszkék arra, hogy kiválasztottak vagytok" - mondta Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke. "A tehetség minden körülmények között utat tör magának, az úszás pedig igen meghatározó szerepet tölt be a magyar sportban, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már számtalan bajnok került ki az uszoda falai közül." A Jövő Bajnokai utánpótlás-program az elmúlt két évben kisebb-nagyobb változáson ment át: a felmérőket felváltották különböző gyakorlati tréningek, hasznos előadások és interaktív képzések, így nem csak a gyerekeket és edzőket, hanem a szülőket is sikerült megszólítani. A összrégiós torna pedig az elmúlt év méltó lezárása és egyben az idei szezon elindítása is, ahol együtt ünnepeltek és szurkoltak a szülők, versenyzők és edzők. A régiók közötti versenyt a Dél-Alföld nyerte, a második a Dél-Dunántúl lett, míg a harmadik helyen holtversenyben a Nyugat-Dunántúl és a Budapest 1. régió végzett. A nap záróeseménye a csillagszóró futam volt, ahol a kilenc régió legjobbjai küzdhettek meg egymással mind a négy úszásnemben. Ezt végül a fiúknál Bujdosó Zsombor nyerte Cserfalvi Olaf és Séner Martin előtt, a lányoknál pedig Ugrai Panna lett az abszolút győztes Nyírádi Réka és Hetyei Nóra előtt.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.