Közélet

Az MDF megalapítására emlékeztek Szegeden

Az MDF megalapítására emlékeztek Szegeden

2019. január 2., szerda
Az MDF megalapítására emlékeztek Szegeden

Az 1985 októberében rendezett lakitelki Antológia-est volt az a fennálló diktatúrával szembeni nemzeti radikális ellenzéki megmozdulás, amely az MDF megalakulása közvetlen előzményének tekinthető, hangzott el az SZTE Móra Ferenc Szakkollégium estjén - írja a Délmagyar.

A cikkből kiderül, hogy amikor több évtizednyi kommunista diktatúra után megalakult az első szabad kormány, a parlament alakuló ülésének élő közvetítését lekeverte a televízió, mert inkább egy meccset adtak – az MDF alapításánál is jelen lévő Balogh László szerint ez a példa jól jellemzi az akkori viszonyokat. A Magyar Demokrata Fórum alapítását megelőző és követő időszakról vele, valamint Zakar Péter történésszel, a párt egykori szegedi és megyei elnökével Löffler Tibor politológus beszélgetett az SZTE Móra Ferenc Szakkollégiumban. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Karnok Csaba)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.