Közélet

A túlóratörvényről vitáztak a vásárhelyi közgyűlésen

A túlóratörvényről vitáztak a vásárhelyi közgyűlésen

2019. január 16., szerda
A túlóratörvényről vitáztak a vásárhelyi közgyűlésen

Rendkívüli közgyűlésen tárgyalta szerdán a képviselő-testület a túlóratörvény alkalmazását a vásárhelyi önkormányzati társaságokra vonatkozóan - írja a Vásárhely24.

A portál cikke szerint először Dr. Tatár Zoltán aljegyző ismertette a polgármester túlóratörvényre vonatkozó határozati javaslatát. A túlóratörvény, amelyet a kormány nem régen megszavazott, kimondja, hogy a túlórák száma 250 óráról 400 órára növelhető egy évben, az elszámolására pedig 1 év helyett 3 év áll rendelkezésre. A polgármester ezzel kapcsolatos határozati javaslata a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságokra vonatkozott. A vezető tisztségviselőket a közgyűlés utasítaná arra, hogy ne éljenek a megszavazott módosítással,a 250 óra túlórát ne lépjék túl, kollektív szerződés esetében pedig a 300 órát, a túlórák elszámolása pedig maradjon 1 év. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.