Közélet

A kiskertek biztonságára figyelmeztetnek a csongrádi zsaruk

A kiskertek biztonságára figyelmeztetnek a csongrádi zsaruk

2019. január 14., hétfő
A kiskertek biztonságára figyelmeztetnek a csongrádi zsaruk

A téli időszakban a kiskertek, hétvégi házak tulajdonosai kevésbé gondolnak arra, vajon mi lehet magára hagyott ingatlanjaikkal. Fontos, hogy mindenki gondoskodjon az ingatlanok biztonsági körülményeinek megteremtéséről, javai megóvásáról, azért, hogy ne érje kellemetlen meglepetés a tavaszi munkákra kiérkezve.

A kár elkerülésére az ingatlan lezárásakor is gondolni kell! Megfelelő erősségű nyílászárók beépítésével csökkenthetőaz illetéktelen bejutáskockázata. Az ablakokra célszerű rácsotszereltetni, lehetőség szerint pedig, távriasztóval felszerelt betörésvédelmi eszközöket is érdemes telepíteni. Ha vannak olyan tárgyak, gépek vagy szerszámok, melyeket nem tudnak magunkkal vinni az állandó lakhelyükre, ezekre érdemes kárbiztosítást kötni. Értékeik megóvásához célszerű bizonyos emberi tényezőket figyelembe venni. Egy jó szomszéd, aki nem költözik be a külterületről, megkérhető, hogyfigyelje a hétvégi házat, a kiskertet, a szerszámos kamrát. A településeken működő polgárőrség, és a rendőrség körzeti megbízottaiszintén figyelnek a kiskerti vagy tanyás övezetek biztonságára. Amennyiben az útviszonyok megengedik, alkalmanként látogassanak ki a kiskertbe, az üdülőkhöz, a pincékhez! Károkozásra utaló jelek észlelése esetén azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!Ebben az esetben ne menjenek be az ingatlanba a rendőrség kiérkezése előtt, mert olyan nyomokat semmisíthetnek meg, amelyek az eredményes felderítést segíthetnék!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.