Hírzóna

28 kiló mariskát csempészett, 8 évet kapott a díler Szegeden

28 kiló mariskát csempészett, 8 évet kapott a díler Szegeden

2019. január 3., csütörtök
28 kiló mariskát csempészett, 8 évet kapott a díler Szegeden

Jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy szerb férfit, aki több mint 28 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Nyugat-Európába csempészni 2017-ben.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségre, az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és a szabadságvesztés mellett nyolc évre kiutasította Magyarország területéről. A vádlott 2017. augusztus 10-én este jelentkezett belépésre a röszkei határállomáson, annak a szerbiai cégnek autóját használta, ahol gépjárművezetőként dolgozott. A pénzügyőröknek feltűnt feszült viselkedése, ezért autóját tüzetesen ellenőrizték. A tételes vámvizsgálat során az autó első ülései alatt kialakított rejtekhelyről 46 csomag, összesen 28,823 kilogramm marihuána került elő. A kábítószer-szállítmány hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának több mint háromszorosa volt. Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.