Hírzóna

25 kiló drogot csempészett volna egy macedón férfi Röszkén

25 kiló drogot csempészett volna egy macedón férfi Röszkén

2019. január 9., szerda
25 kiló drogot csempészett volna egy macedón férfi Röszkén

Jogerősen hat és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy macedón férfit, aki több mint 25 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Nyugat-Európába csempészni 2017-ben.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 33 éves vádlottat, és a szabadságvesztés mellett hét évre kiutasította Magyarország területéről. A vádlott 2017 februárjában állapodott meg megbízójával arról, hogy egy autóban elrejtve, kábítószert fog Koszovóból Magyarországon keresztül Nyugat-Európába szállítani. A férfi Skopjéban egy mikrobuszt bérelt. A jármű utasterének takarókárpitjai mögött, a gyári kialakítású üregekben 61 csomag marihuánát rejtettek el. A vádlott február 19-én indult el Pristinából, és délután jelentkezett belépésre a röszkei határállomáson. A pénzügyőrök a gépjármű tételes átvizsgálás mellett döntöttek, és megtalálták a 25,78 kilogrammnyi marihuánát. A szakértői vélemény szerint a drogszállítmány teljes hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának 2,4-szerese volt. A férfi a nyomozás során tagadta, hogy tudott volna az elrejtett drogról, de az elsőfokú tárgyaláson beismerte bűnösségét. A táblabíróság döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.