Közélet

Véget ért a KÖSZ! Csongrád megyében – a rendőrök is megköszönték

Véget ért a KÖSZ! Csongrád megyében – a rendőrök is megköszönték

2018. december 21., péntek
Véget ért a KÖSZ! Csongrád megyében – a rendőrök is megköszönték

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzetközi Autómentes Napon, szeptember 21-én indította el a „KÖSZ!” - Közlekedj Önként Szabályosan prevenciós közlekedésbiztonsági kampányát, amelynek célja egy olyan közlekedési kultúra kialakítása volt, amelyben a szabályismereten túl domináns emberi tényező a felelősségtudat, valamint az egymás iránt tanúsított tolerancia, empátia.

A program a közúti tragédiák létrejöttében meghatározó szerepet játszó, legnagyobb kockázatú szabályszegések visszaszorítása érdekében kívánt fellépni, melyek az alábbiak: • sebességtúllépés, • ittas járművezetés, • passzív biztonsági eszközök használatának mellőzése, • mobil kommunikációs eszközök használata vezetés közben, • elsőbbségi jog meg nem adása kijelölt gyalogos átkelőhelyeken és útkereszteződésekben. A kezdeményezésben önkéntes alapon lehetett részt venni, akár a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága nyilvános rendezvényein, akár időpont egyeztetést követően személyesen, mely során a résztvevő vállalta, hogy a legnagyobb kockázatot jelentő közlekedési szabályszegésekre fokozott figyelemmel közlekedik, egymás iránt tanúsított toleranciával és empátiával, valamint kulturált, példamutató módon vesz részt a forgalomban, a kampányidőszak alatt járművén elhelyezi a CSMRFK MBBáltal biztosított, külön erre a célra készített, sorszámozott logóval ellátott járműmágnest vagy matricát. A kampányidőszak alatt a logóval ellátott járművekre a “KÖSZ!” nevű közösségi oldalon lehetett szavazni. Erre abban az esetben volt lehetőség a forgalom egyéb résztvevőjeként (gyalogos, kerékpáros, másik jármű vezetője), ha a programban regisztrált, sorszámozott logóval ellátott jármű az útja során példásan közlekedett (példáulkijelölt gyalogos átkelőhelyen vagy kereszteződésben előzékeny volt). A kampányidőszak lezárásaként december 21-én a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácstermében ünnepélyes keretek között a három legtöbb szavazatot elérő résztvevő értékes nyereményeket vehetett át, valamint további 10 szerencsés autós sorsolás útján kaphatott láthatósági eszközöket tartalmazó ajándékcsomagot.Az egyedülálló program fontosságát hangsúlyozta korábban is és a díjátadó sajtótájékoztatón is részt vett a Szegedi Nemzeti Színház operaénekese, Laczák Boglárka és a helyi rádió, a Rádió 88 műsorvezetője, Gedzo is. A szavazatok 24 százalékát kapta meg, így első lett Vajda-Szűcs Edit. A második helyen, a szavazatok 22 százalékával Németh Gyula végzett. A képzeletbelidobogó harmadik fokára pediga szavazatok21 százalékával, Torzsáné Dobos Orsolya léphetett fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.