Írjon nekünk

Közélet

Újabb bizonyíték a Szeviép és a szegedi városvezetés különös kapcsolatára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Botka László szerint 2002-2010 a Szeviép semmit nem nyert a városban és szinte még a próbálkozásokat is tagadja. A polgármester igyekszik nagyon távol tolni magától a Szeviép-ügyet, az internet azonban nem felejt, sőt videót is találni a korábbi “ügyködésekről”.

Bár a szegedi városvezetés bőszen tagadja, de Szegeden mindenki tudja: a Szeviép neve összefonódott Szeged sport- és közéletével. Szintén minden fronton próbálják elsikálni a közös “sikerekert”, de a tények, iratok azt mutatják, hogy

a cégcsoport sorra nyerte a 2006-2010-es ciklusban a Szegeden megvalósult állami és önkormányzati beruházásokat, több tíz milliárdos árbevételt realizálva ezek által.

Egy kis memóriafrissítő a könnyen felejtőknek: a Szeviép részt vett az M43-as autópálya, a nyugati elkerülő út, a tömegközlekedési nagyprojekt, a Napfényfürdő kivitelezésében, közös gazdasági társaságot hozott létre Szeged önkormányzatával, és valamennyi jelentős önkormányzati fejlesztési elképzelés aktív részese volt, neve a Genomikai Innovációs Központ, a Rendezvénycsarnok, Mars tér fejlesztése, sport célú ingatlanok tervezett adásvétele kapcsán egyaránt megjelent.

A szoros, már-már barátinak tűnő kapcsolat pedig igen gyümölcsöző volt a cégcsoportnak.

Merthogy Szeged vezető szocialista politikusai többször lobbiztak egy-egy nagyobb Szeviép beruházás sikeréért. Az egyik ilyen eset, amikor Szentgyörgyi Pál, a város azóta is regnáló gazdasági alpolgármestere mindent megtett egy több milliárdos Szeviépes ingatlanügyletért, a hétfőn nálunk is részletezett SZVSE-pálya bizniszért. Mindezt úgy hogy, Szeviép vezér  Pistrui László az alpolgármester mellett győzködte a SZVSE közgyűlésén résztvevőket a tuti beruházásról.

S hogy miért érdekes ez ennyi idő távlatából?

Az alábbi videóból és az akkori híradásokból úgy tűnik, hogy a város gazdasági alpolgármestere előre tudta, hogy ki nyerheti meg az ingatlaneladási pályázatot, amelyet félévvel később írt ki a városvezetés. A később kiírt tenderre csak a Szeviép jelentkezett.

A meglehetősen bonyolult ingatlanügy lényege, hogy Szeged szocialista városvezetésével jó kapcsolatot ápoló Szeviép cégcsoport megakarta szerezni a város egyik legértékesebb telkét, a SZVSE-pályát. A terület már akkor is a vasutas sportegyesület tulajdonában volt, de egy 2012-ig fennálló elidegenítési törvény miatt nem volt eladható.

A Szeviép nem tágított, ragaszkodott a területhez és a szegedi városvezetés segítségével más megoldást keresett: a beruházó cég megvette volna a város stadionját, a Felső Tisza-parti Stadiont, és azt cserélte volna el a SZVSE-pályára. A telekcsere végén egy áruház épült volna a sportlétesítmény helyén, de az egyesület végül nem kért a “bizniszből”.

Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Sportszerűségre buzdít Vásárhelyen Grezsa István polgármesterjelölt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szerinte tudatos, átgondolt utánpótlás-támogatási rendszerre van szükség a városban.

Tovább olvasom

Hírzóna

SMS-ben riasztják az önkéntes tűzoltókat Kisteleken

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tizenhat önkéntes tette le a vizsgát.

Tovább olvasom

Hírzóna

Havi 40 ezer forintot kaphatnak a munkába visszatérő szülők Csongrád megyében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Támogatásként.

Tovább olvasom

Aktuál