Közélet

Tűzifát kaptak a rászoruló családok Székkutason

Tűzifát kaptak a rászoruló családok Székkutason

2018. december 20., csütörtök
Tűzifát kaptak a rászoruló családok Székkutason

A már évek óta tartó, állami támogatásból megvalósuló tűzifaosztás idén sem maradt el Székkutason - írta a promenad.hu.

A lapnak Rostás Péter, a település alpolgármestere ismertette a részleteket.

– A cél, hogy a Székkutason élő rászoruló családok télvíz idején se maradjanak tűzifa nélkül. Ennek okáért idén is megpályáztuk a kormány által nyújtotta lehetőséget. 168 köbmétert igényeltünk, amelyből viszont egyelőre csak 61 köbmétert kaptunk kézhez. A maradék várhatóan a következő év elején érkezik meg hozzánk – ismertette a politikus.

Elmondása szerint az ok, ami miatt egyelőre nem tudták kielégíteni az erdészek a jelenlegi igényt, az maga a fa hiánya, amely az erdőkben keletkezett.

– A Mezőhegyesről és Gyuláról érkező fából minden nagycsaládos és kevés pénzből élő székkutasi lakos kapott. Nyolcvan fő jelezte, hogy szüksége lenne a téli tüzelőanyagra, ők fejenként négy mázsát vihettek el tőlünk. Ezek kiosztására a tegnapi és a mai nap folyamán került sor. Kiváló minőségű, száraz, akác, tölgy és bükkfáról beszélhetünk – mondta Rostás Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.