Hírzóna

Testvériséget sürgetett Ferenc pápa Advent második vasárnapján

Testvériséget sürgetett Ferenc pápa Advent második vasárnapján

2018. december 9., vasárnap
Testvériséget sürgetett Ferenc pápa Advent második vasárnapján

A mai társadalmat jellemző ridegség és közöny helyett testvériséget sürgetett Ferenc pápa a Szent Péter téren mondott vasárnapi beszédében.

Ferenc pápa kijelentette, advent második vasárnapja a "megtérés" ideje. Az egyházfő szerint a mai világban ez magatartásváltást jelent: az emberek önteltségükbe bezárkózva élnek, amely a ridegség és a közöny szakadékába süllyesztette őket. Innen pedig csakis a többiek iránti szeretet, gondoskodás és testvériség emelheti ki őket, mindenekelőtt a rászorulók irányában. Ferenc pápa hasonlata szerint olyan, mintha az emberi kapcsolatok útja tele lenne lukakkal, de "lukakkal teli úton nem lehet haladni". Hangsúlyozta, hogy a társadalom sivatagjában elsőkként a hívőknek kell utat mutatniuk, mégpedig úgy, hogy reményt adnak embertársaiknak a beletörődést diktáló világban. "Nem szabad megadni magunkat a bezárkózás és elutasítás negatív helyzetének, ne hagyjuk magunkat alávetni a világot uraló gondolkodásmódnak, mert életünk központjában Jézus és a világosságról, szeretetről és vigasztalásról szóló szavai állnak"- jelentette ki Ferenc pápa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.