Közélet

Szegedi hajléktalanokat vittek kirándulni Ópusztaszerre

Szegedi hajléktalanokat vittek kirándulni Ópusztaszerre

2018. december 3., hétfő
Szegedi hajléktalanokat vittek kirándulni Ópusztaszerre

Megújította a nagy hagyományokkal rendelkező Szolidaritás Éjszakáját a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség, ezúttal nem a belvárosba invitálták az érintetteket egy tál meleg ételre, hanem elvitték őket kirándulni Ópusztaszerre - írta a Délmagyar.

A lap cikkéből kiderül, hogynem maradt el az idei Szolidaritás Éjszakája, hanem megújították a kezdeményezést a szervezők. Köllő Sándor atya, a dóm káplánja elmondta, az elmúlt években azt látták, hogy az egy tál meleg étel, sütemény vagy egyéb ajándék már nem vonzó a fedél nélküliek számára, hiszen városszerte több szervezet gondoskodik a rászorulók étkeztetéséről. – Az ópusztaszeri kirándulás ötlete onnan jött, hogy nyáron Teréz anya nővérei budapesti hajléktalanokat hoztak Szegedre, akik ellátogattak a dómba is. Első alkalommal nem akartunk messzire utazni, ezért is esett a választásunk az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkra, akik támogatták kezdeményezésünket – mondta a káplán. Azokat invitálták a vetítéssel és a Feszty-körkép megtekintésével színesített programra, akik átmeneti hajléktalanszállón vagy alacsony jövedelemből élnek, így nem engedhetik meg maguknak, hogy elutazzanak. További részletek

ITT

olvashatók.

(Fotó: Kuklis István)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.