Hírzóna

Nyolc évre ítéltek egy bolgár drogcsempészt Szegeden

Nyolc évre ítéltek egy bolgár drogcsempészt Szegeden

2018. december 11., kedd
Nyolc évre ítéltek egy bolgár drogcsempészt Szegeden

Nyolc év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék kedden egy bolgár férfit, aki 23 kilogramm marihuánát próbált meg Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni tavaly nyáron.

A bíróság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és a szabadságvesztés kiszabása mellett nyolc évre kiutasította Magyarország területéről. Tavaly nyáron a hazájában kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt már elmarasztalt vádlott személygépkocsijának a csomagtartójába és hátsó ülésére Szerbiában öt nagy méretű hangfalat pakoltak be. A hangfalak belsejében ötven műanyag csomagban marihuánát, valamint egy fiolát - benne kannabisztartalmú olajszerű anyaggal - rejtettek el, hogy azokat a vádlott Magyarországon keresztül Ausztriába szállítsa. A férfi 2017. június 13-án délután jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen. Az őt ellenőrző pénzügyőrnek feltűnt zavart viselkedése és a járműből áradó erős autóillatosító szag. A vádlott először nem akarta a járműből a hangfalakat kipakolni, mondván, azok túl nehezek, majd többszöri felszólításra mégis eleget tett a pénzügyőr kérésének. A szakértői vélemény szerint a megtalált drogszállítmány összes hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának legalább 1,34-szerese volt. A vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését, azt állította, nem tudott arról, hogy a hangfalakban - amelyeket egy ismerőse kérésére szállított volna Ausztriába - kábítószer van elrejtve. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.