Hírzóna

Nem rongált az egyik szegedi önkormányzati cég korábbi vezetője

Nem rongált az egyik szegedi önkormányzati cég korábbi vezetője

2018. december 12., szerda
Nem rongált az egyik szegedi önkormányzati cég korábbi vezetője

Felmentette a bíróság szerdán a Szegedi Vásár és Piac Kft. korábbi vezetőjét a Mars téri piac egyik pavilonja áthelyezésével elkövetett rongálás vádja alól. Az ítélet nem jogerős.

A ruházati cikkeket árusító butik tulajdonosa pótmagánvádlóként jelentős értékre elkövetett rongálás miatt indított pert az önkormányzati cég vezetője ellen a Szegedi Járásbíróságon. A város és az önkormányzati cég konzorciuma uniós támogatást nyert a legnagyobb szegedi piacnak helyet adó Mars tér rekonstrukciójára. A város felmondta az árusítóhelyekre vonatkozó bérleti szerződést, majd miután a felszólítások ellenére a terület kiürítése nem történt meg, pert indított ennek érdekében. Mielőtt azonban az ügyben jogerős ítélet született volna, a vádlott cégvezető 2009 novemberében szerződést kötött négy elárusítóhely - köztük a pótmagánvádló pavilonjának - áthelyezésére. Bár lényegesen egyszerűbb lett volna a pavilonok bontása, ehelyett a vádlott a többletköltségeket is vállalva az áthelyezés mellett döntött, és a kivitelezővel abban állapodott meg, hogy a munkálatokat lehetőség szerint a pavilon állagsérelme nélkül hajtsák végre. A bíróság megállapította, a kivitelező cég a szerződés aláírásával felelősséget vállalt arra, hogy a pavilon áthelyezése károkozás nélkül történik meg. A kivitelező nem értesítette a piac vezetőjét arról, hogy a pavilon szerkezete az építmény megemelése során megsérült, így a vádlottnak nem volt lehetősége arra, hogy a munkálatokat leállítsa, és gondoskodjon a pavilon megőrzéséről. Az egyik alvállalkozó még igazolást is kiállított arról, hogy a pavilon áthelyezése megtörtént. A bíróság felmentő ítéletével szemben a pótmagánvádló és ügyvédje fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.