Hírzóna

Modern járműveket kapnak a tűzoltók

Modern járműveket kapnak a tűzoltók

2018. december 21., péntek
Modern járműveket kapnak a tűzoltók

Több mint 3 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) járműparkjánál az Európai Unió támogatásával; a 83 járművet csütörtökön Budapesten adták át.

Góra Zoltán, az OKF vezetője az átadóünnepségen hangsúlyozta, hogy a járművek olyan modern, egységes védelmi rendszer alapját képezik, amely Magyarország biztonságát szolgálja. A vezérőrnagy emlékeztetett arra, hogy a tűzoltójárműpark megújításának a programját 2013-ban indította el az OKF. A fejlesztés keretében ezidáig 108 új egységgel bővült a katasztrófavédelem járműparkja, több mint 14 milliárd forint felhasználásával. A programban a tűzoltószerek után sor kerül a kritikusinfrastruktúra-bevetési egységek felszerelésére is, illetve a hatósági ellenőrzési feladatok ellátására környezetbarát és költségtakarékos elektromos meghajtású autókat kapnak az igazgatóságok. Az ünnepség keretében 54 elektromos személyautó mellett tíz, a többi közt ipari katasztrófák esetén is bevethető, úgynevezett kritikusinfrastruktúra-bevetési egységet adtak át. Továbbá erdőtüzek oltásánál, illetve magasból mentésnél alkalmazható járműveket állítottak rendszerbe: 12 szimplafülkés, egy duplafülkés vízszállítót, három konténerszállítót, valamint három magasból mentő tűzoltóautót. A fejlesztés az Új Széchenyi Terv részeként, az Európai Unió Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programjának keretében, a költségvetés támogatásával valósult meg.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.