Hírzóna

Megpróbálták elfoglalni az MTVA székházát a tüntetők - Petíciót olvastak volna be ellenzéki képviselők

Megpróbálták elfoglalni az MTVA székházát a tüntetők - Petíciót olvastak volna be ellenzéki képviselők

2018. december 17., hétfő
Megpróbálták elfoglalni az MTVA székházát a tüntetők - Petíciót olvastak volna be ellenzéki képviselők

Hadházy Ákos és Széll Bernadettet végül kidobták a biztonságiak, Ujhelyi István még mindig élőzik a Kunigunda utcából.

A túlóratörvény ellen demonstráltak civil szervezetek, az ellenzéki pártok támogatásával vasárnap Budapesten. A demonstráció hivatalosan késő délután ért véget a Kossuth téren. A tüntetők innen a Kunigunda utcába vonultak azMTVAszékházához. Késő este könnygázt alkalmazott a rendőrség. A demonstrálókkal vonuló ellenzéki politikusok be akarják olvastatni követeléseiket a közmédiában. A helyszínen több parlamenti képviselőt rendőri kíséret mellett beengedtek azMTVA-székházba. Köztük volt Kepli Lajos és Stummer János jobbikos képviselő, Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője, Kunhalmi Ágnes, MSZP-s képviselő, Ujhelyi István MSZP-s európa parlamenti képviselő, valamint Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselő. Ők egy öt pontos petíciót szerettek volna beolvasni:

  • a rabszolgatörvény azonnali visszavonását;
  • kevesebb rendőri túlórát;
  • független bíróságokat;
  • Európai Ügyészséget;
  • független közmédiát.

A rendőrség honlapján azt írta: a Kunigunda utcában összegyűltek közül többen petárdákkal, üvegekkel és más tárgyakkal dobálták meg a biztosításban részt vevő rendőröket, majd a rendőrsorfalra nyomták az elöl állókat, akik közül néhányan a földre kerültek, rosszul lettek. A rendőröket ért erőszakos támadás, illetve a demonstráció első soraiban tartózkodók testi épségének védelme érdekében a rendőrök többszöri felszólítást követően könnygázt alkalmaztak.

Budapest, 2018. december 17.
Az önkéntes túlmunka idő bővítéséről szóló törvény ellen demonstrálók az MTVA Kunigunda utcai székházánál 2018. december 17-én.
MTI/Mohai Balázs

A rendőrök a sérülteket a sorfal mögé kísérték, intézkednek egészségügyi ellátásukra - írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Hadházy Ákost és Széll Bernadettet végül - több órás vitatkozás után - a reggeli órákban a biztonsági őrök kiszorították az épületből, miután Hadházy felmászott a lépcsőre az épületben és inzultusba keveredett a biztonságiakkal.

Az országgyűlési képviselők mandátumából eredő jogon való túlterjeszkedés miatt azMTVAfeljelentést tett a rendőrségen a közmédiánál demonstráló ellenzéki képviselők miatt - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfőn az MTI-vel. Az éjjeli, illetve ma reggeli akcióról több ellenzéki képviselő is "tudósított" a Facebookon, élőben. Ujhelyi Istvánnak még sikerült bent maradnia az MTVA épületében, onnan is közvetít jelenleg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.