Közélet

Közérdek Magyarországon a print médiakultúra megmentése

Közérdek Magyarországon a print médiakultúra megmentése

2018. december 5., szerda
Közérdek Magyarországon a print médiakultúra megmentése

Közérdek fűződik Magyarországon a pint médiakultúra megmentéséhez - hangsúlyozta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azzal kapcsolatban, hogy a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány irányításszerzését az Opus Press, az Echo TV, a New Wave Media Group és a Magyar Idők Kiadó felett.

Azt írták, a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény lehetőséget biztosít a kormánynak arra, hogy közérdekből nemzetstratégiainak minősítsen egyes vállalati összefonódásokat. A kabinet eddig huszonegyszer hozott ilyen döntést, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt érintő fúzió nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánítása tehát nem egyedi eset - szögezték le. A kormányrendelet "kiemelt indoka, hogy közérdek fűződik Magyarországon a print és nyomtatott médiakultúra megmentéséhez és a helyi, különösen a megyei nyilvánosság fórumainak hosszú távú megmaradásához" - fogalmaztak. Ezt a célt tűzte ki alapító okiratában az alapítvány, és "külön támogatandó, hogy ezt nem profitszerzési célzattal, hanem nonprofit alapon kívánja megvalósítani" - olvasható a közleményben. A kormány szerdán rendeletben közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette az Echo Hungária TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zártkörű Részvénytársaság, a Magyar Idők Kiadó Korlátolt Felelősségű Társaság, a New Wave Media Group Kommunikációs és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, valamint az Opus Press Zártkörűen Működő Részvénytársaság feletti irányítás Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány általi megszerzésével megvalósuló összefonódást.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.