Egyetem

Közel kétszáz hallgató kapott ösztöndíjat az egyetemen

Közel kétszáz hallgató kapott ösztöndíjat az egyetemen

2018. december 1., szombat
Közel kétszáz hallgató kapott ösztöndíjat az egyetemen

Közel 200 tehetséges hallgató vehette át az egyetemi tanulmányok kezdését támogató SZTE Start ösztöndíjat az intézmény nyílt napján. A továbbtanulás előtt álló diákokat képzési kiállítás, kari tájékoztató előadások és pályaorientációs teszt várta.

Több ezer középiskolás látogatott el november 29-én az SZTE nyílt napjára. A Szegedi Tudományegyetem hazánk egyik meghatározó intézményeként minden évben nyílt nappal segíti a továbbtanulási döntés előtt álló diákokat, szüleiket és tanáraikat. Az egyetem 12 kara és Tanárképző Központja több mint 300 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba látogatók két helyszínen, óránként tartott tájékoztató előadásokon ismerhették meg a szegedi egyetem képzési kínálatát, a központ átriumában pedig a karok képviselő és az egyetem hallgatói válaszoltak a személyes kérdésekre. A november 29-i nyílt nap megnyitóján közel 200 SZTE Start ösztöndíjas hallgatót köszöntöttek. A Szegedi Tudományegyetem új programjával azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni, akik első helyen jelentkeztek az egyetem valamely képzésére, és oda felvételt nyertek. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora köszöntőjében hangsúlyozta: a nem régiben megjelent HVG rangsor szerint az SZTE a legjobb vidéki egyetem Magyarországon, a brit QS világrangsora alapján pedig a legjobb magyar egyetem. Hozzátette: az SZTE-s diploma biztos jövőt ígér a hallgatóknak, hiszen az intézményben végzett diákok 95%-a egy éven belül elhelyezkedik a munkaerő-piacon. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja azokat, a több millió forint értékű infrastrukturális fejlesztéseket emelte ki, amelyek egyedülálló lehetőséget biztosítanak a hallgatóknak. Állami támogatásból felújítják például a Zeneművészeti Kar, valamint az Állam- és Jogtudományi Kar épületét is. – A szegedi egyetem teljes vertikumát érintő infrastrukturális és szervezet fejlesztési törekvések hosszú távon meghatározzák az intézmény jövőjét. Mindezen fejlesztésekkel a Szegedi Tudományegyetem Európa egyik vezető egyetemévé válhat az elkövetkező években – fogalmazott Fendler Judit kancellár. A SZTE nyílt napja nemcsak az egyetem képzési kínálatának megismerésére adott lehetőséget, hanem arra is, hogy a résztvevők minél többet megtudjanak az egyetemi hallgatók tanulmányait segítő ösztöndíjakról, a nyelvtanulási-, sportolási-, esélyegyenlőségi-, szabadidős-, tehetséggondozási- és karrier lehetőségekről, valamint az SZTE nemzetközi ösztöndíjairól. Standdal várta a középiskolásokat – többek között – az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, az egyetemi kollégiumok, az SZTE Sportközpont, a Kulturális Iroda, a Klebelsberg Könyvtár, az Idegennyelvi és Kommunikációs Intézet, a Konfucius Intézet, a Nemzetközi Mobilitási Iroda, a Nemzetközi Együttműködési és Beiskolázási Iroda, az SZTE Alma Mater, az SZTE Karrier Iroda, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ és az SZTE Tehetségpont.

(Forrás: szte.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.