Gazdaság

Kevés dolgozó túlórázik Magyarországon

Kevés dolgozó túlórázik Magyarországon

2018. december 31., hétfő
Kevés dolgozó túlórázik Magyarországon

Az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) a napokban hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a túlóra kapcsán készült statisztikai adatait. Mint a PestiSrácok áttekintéséből kiderül, azt vizsgálták, illetve mutatták be grafikonon, hogy a 45 tagországban milyen arányban jellemző, hogy heti 60 órát – vagy annál többet – dolgoznak az emberek–írja a Magyar Idők.

A lap cikkéből kiderül, hogy az OECD statisztikája szerint ­Európában, sőt a világ nagy részén többet dolgoznak az emberek, mint a magyar munkavállalók. A szervezet kategorizálásában erős túlmunkát heti 60 órányi munkavégzés jelent, ami napi 12 óra. Ebben a törökök járnak az élen, akiknek több mint hús százaléka dolgozik ennyit. Négy-öt százalék közötti eredménnyel a középmezőnyben találhatók az olyan nyugati országok, mint Franciaország, Belgium, Ausztria vagy Portugália. Magyarország a maga mindössze 1,4 százalékával a 45 OECD-tagország közül az utolsók között található. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.