Közélet

Jobb lesz a közbiztonság a megyében

Jobb lesz a közbiztonság a megyében

2018. december 11., kedd
Jobb lesz a közbiztonság a megyében

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője az elmúlt hetekben Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumokat tartott megyeszerte. A cél az volt, hogy a megjelentekkel egyeztessék a közbiztonsági helyzetet és megtalálják azokat a problémákat, melyek a rendőrség és az érintett járások közös megoldására várnak.

A hat fórumból az elsőt Mórahalmon rendezték meg november 23-án, majd Makó, Hódmezővásárhely, Kistelek, Szeged következett, végül december 10-én Csongrád zárta az értekezletsorozatot. Dakos József rendőr dandártábornok ezekre meghívta a kormányhivatalok vezetőit, a járások polgármestereit, a helyi polgárőr szervezetek-, a tankerületi központok és oktatási centrumok-, valamint a kisebbségi önkormányzatok vezetőit, illetve a történelmi egyházak képviselőit. A rendezvényeken a főkapitány tájékoztatást adott a megye és az adott járások közbiztonsági helyzetéről, illetve az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének további javítása érdekében, a már évtizedek óta zajló közös munka folytatásra tett javaslatot a megjelenteknek. A fórumok pozitív eredménnyel zárultak, a meghívottak hozzászólásaikkal biztosították a rendőrséget a további eredményes, közös munkavégzésről. Általános felvetés volt, hogy a közterületen látható, érezhető a rendőri jelenlét, javul a lakosok közbiztonságérzete. A végzett munka alapján a térségben élőkben együttműködési készség és tisztelet alakult ki a rendőrség iránt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.