Hírzóna

Jó reggelt Szeged - Nem akarnak szállóra menni a hajléktalanok

Jó reggelt Szeged - Nem akarnak szállóra menni a hajléktalanok

2018. december 19., szerda
Jó reggelt Szeged - Nem akarnak szállóra menni a hajléktalanok

Hiába a rengeteg szolgáltatás, amit a hideg napokban igénybe vehetnek a hajléktalanok, mégsem szívesen mennek be a hajléktalanszállóra. Az okát még az ellátó vezetője sem tudja.

Beköszöntött az igazi kemény tél Szegeden, ami az utcán élőknek élet-halál kérdés lehet.

Érdeklődtünk, hogy vajon többen használják-e ebben az időben a hajléktalanszállót

, de kiderült, az utca szimpatikusabbnak tűnik nekik a melegnél, pedig naponta többször is kapnának meleg, főtt ételt is.

Egy applikációnak köszönheti a szegedi férfi az életét.Délelőtt riasztották a mentőket egy eszméletlen férfihez Szegeden. Aki rátalált, a SZÍV CITY alkalmazáson is segítséget kért, és ezzel megmentette a bajbajutott életét.

Itthon ezúttal csak a Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN) találkozhatunk 2019-ben a nemrég új lemezzel előrukkoló brit elektropop sajátos stílusú zenekarával,

a Clean Bandit-tel.

A SZIN első bejelentésében szerepel továbbá három hazai zenekar, illetve előadó. A Follow the Flow és az Anna and the Barbies idén nem voltak Szegeden, Rúzsa Magdi pedig még sosem lépett fel a Tisza-parti fesztiválon. Idén áprilisában jelentette be Botka László egy sajtótájékoztatón, – a körzet lakóinak nagy-nagy örömére –

december közepére teljesen megújul Szeged legrégebbi lakótelepének, az Odessza városrésznek minden közterülete.

A határidő lassan letelik, a polgármester úrnak igaza volt, tényleg megújult a környék, bár nem teljesen úgy, ahogy azt várták. Szabad szemmel is jól látható, hogy Szeged lemaradt a többi vidéki nagyvároshoz képest – nyilatkozta a Szegedmának Pál József professzor, az SZTE egyetemi tanára. Ennek ellenére a jövőt illetően mégis optimista.

Most kiderül, hogy miért.

Ha még több hírre kíváncsi, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.