Közélet

Játék a fejlesztés szolgálatában

Játék a fejlesztés szolgálatában

2018. december 6., csütörtök
Játék a fejlesztés szolgálatában

A 2018-2019-es tanévben a Szegedi Városi Kollégium Fodor József Tagintézménye az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Nemzeti Tehetség Program támogatásával egy 60 órás szakköri foglalkozásból álló Logiqsakk elnevezésű programot valósít meg.

A „Hazai és határon túli köznevelési intézményekben működő komplex tehetséggondozó program” megvalósításával a kollégium célja a tehetségígéretek támogatása, elsősorban gondolkodásuk, kommunikációs készségük, szociális kompetenciájuk fejlesztése. Mindezt változatos módszerekkel és sok-sok játék megismertetésével (nyelvi, matematikai játék, kártyajáték, táblajáték) kívánják a kollégium tanárai elérni. A program megvalósítása csapatépítéssel, valamint kommunikációs és nyelvi játékokkal kezdődött, melyekkel a további foglalkozások sikerét, a diákok együttműködését, egymás felé irányuló nyitottságát szándékoztak megalapozni. A foglalkozások során a diákok játékismerete bővült, játékélménye erősödött. Körükben nagy sikert aratott a pályázat segítségével beszerzésre került Concept, valamint Tabu játék; a Tabu játékhoz önállóan közel húsz feladványt készítettek. A különböző kollégiumi csoportból összekerült diákok elfogadják, segítik egymást. A társas hatékonyság, a figyelem, a képzelőerő fejlődése már most eredményként jelenik meg. A megkezdett utat többféle kártyatípus megismertetésével folytatják, kiaknázva a bennük rejlő fejlesztési lehetőségeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.