Sport

Jászapáti Petra magát is meglepte a győzelmével

Jászapáti Petra magát is meglepte a győzelmével

2018. december 14., péntek
Jászapáti Petra magát is meglepte a győzelmével

Jászapáti Petra saját bevallása szerint magát is meglepte azzal, hogy múlt hétvégén 500 méteren győzött a rövidpályás gyorskorcsolyázók harmadik, Almatiban rendezett világkupa-állomásán.

"Nem számítottam rá. Azt éreztem, hogy a döntő reális lehet, de nem gondoltam, hogy érmet nyerhetek, vagy akár rögtön aranyat" - mondta az MTI-nek a 19 éves szegedi versenyző, aki hozzátette, ez a siker mindenképpen erőt ad neki a folytatáshoz, de nemcsak a versenyeken, hanem az edzéseken is, mert érzi, hogy megtérül a befektetett munka, és ezért még keményebben fog dolgozni. Jászapáti, aki a sportágban első magyar nőként tudott vk-versenyt nyerni egyéniben, megjegyezte, azért is tesz jót ez a győzelem, mert így elhiszi, hogy a legjobbakkal is felveszi a versenyt, képes megcsinálni és végrehajtani olyan előzéseket, melyekben korábban nem bízott. "Nem szeretek konkrét elvárást megfogalmazni, mert ebben a sportágban bármi megtörténhet egy futamban. Ami biztos, szeretnék olyan mentalitással versenyezni, mint azt a kazahsztáni világkupán tettem" - mondta a januári Európa-bajnokságot illetően Jászapáti, aki szerint a női mezőny még úgy is erős, hogy néhányan nem versenyeznek az olimpia után, külön kiemelte a hollandokat, az oroszokat, vagy éppen a lengyel Natalia Maliszewskát. A váltóval olimpiai bajnok Liu fivérek szintén elégedetten beszéltek a vk-sorozat eddigi három állomásáról, mivel mindkettőjüknek van egyéni győzelme, az ötkarikás aranyérmes staféta pedig vezetésükkel kétszer győzött a három versenyből. "Őszintén szólva, amikor elindulunk, a győzelemért szállunk harcba. Eljutottunk arra a szintre, amikor a döntő elérése, vagy az ezüstérem már nem okoz elégedettséget" - mondta Liu Shaolin Sándor. "Európa-bajnok akarok lenni" - fogalmazta meg határozottan Liu Shaoang a kontinensviadalra vonatkozó célját, melyre bátyja úgy reagált, ehhez hozzá akarja segíteni testvérét. Liu Shaolin megjegyezte, Európában sok változás volt a phjongcshangi olimpia óta, az egyetlen igazán veszélyes rivális, a világ- és Európa-bajnok holland Sjinkie Knegt az almati vk-forduló után megsérült, így információja szerint nem indul majd a számára hazai, dordrechti Eb-n. "Meg akarjuk mutatni, hogy mi vagyunk a legjobbak" - jelentette ki Liu Shaolin, aki 2017-ben 1000 méteren nyert már Eb-aranyat. A dordrechti Eb-t január 11. és 13. között rendezik.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.