Hírzóna

Ilyen volt a Magyarok Karácsonya Ópusztaszeren

Ilyen volt a Magyarok Karácsonya Ópusztaszeren

2018. december 14., péntek
Ilyen volt a Magyarok Karácsonya Ópusztaszeren

Pénteken hívtak ünnepelni minden magyart a nemzet karácsonyfája alá, az ópusztaszeri Magyarok Karácsonyára. Az idei esztendőben ünnepi beszédet mondott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

A Magyarok Karácsonya évről évre olyan üzenetet, felhívást, kérést fogalmaz meg, amely minden magyarhoz szól és segíti a nemzeti egység megteremtését - mondta Kodácz Csengele.

A park Látogatóközpontjában összegyűlteket a Kisteleki Betlehemezők csapata köszöntötte, ők Jézus születése című betlehemes játékukat mutatták be, majd Levente Péter a Családi színház háromtól százhárom éveseknek című előadását láthatták a vendégek.

A Látogatóközpont aulájában A trianoni békediktátum emlékezete - képekben és tárgyakban címmel nyílt kiállítás. A tavaszig látható tárlat bemutatja az 1920. június 4-én a versailles-i parkban található Nagy-Trianon palotában aláírt békediktátum előzményeit: az 1918-as őszirózsás forradalom főbb eseményeit, majd az országba benyomuló ellenséges seregek - szerbek, románok, később a csehek - tevékenységét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.