Hírzóna

Így figyeljünk a határátkelőkön a hosszú hétvégén!

Így figyeljünk a határátkelőkön a hosszú hétvégén!

2018. december 28., péntek
Így figyeljünk a határátkelőkön a hosszú hétvégén!

A határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul december 28. és január 3. között az ORFK Kommunikációs Szolgálata előrejelzése szerint.

A következő hosszú hétvégén jelentős személy és teherforgalom várható a közúti határátkelőhelyeken. Jelentős várakozásra kell számítani pénteken december 28-án, illetve szombaton december 29-én és vasárnap december 30-án be-, és kilépő irányban a vendégmunkások utazása, illetve a hosszú hétvégén szabadidős programokra utazók miatt elsősorban a szerb, a román és az ukrán határszakaszon. A december 31-én 22órától 2019. január 1-én 22óráig tartó kamionstop után január 2-án reggeltől jelentős teherforgalommal és helyenként várakozás kialakulásával lehet számolni.

A Csongrád megyei határátkelők várható forgalma:

Röszkén

december 28-án pénteken és december 29-én szombaton kilépő irányban a buszok és tehergépjárművek tekintetében akár 60-180, míg személyforgalomban 60-240 perc várakozással számolnak. December 28-án péntektől december 29-én szombatig, valamint január 1-jén és 2-án a belépő irányban is várható jelentős forgalomnövekedés, amely miatt a buszok tekintetében akár 60-240 perc, személyforgalom tekintetében 60-180 perc várakozással számolnak. A teherforgalomban mind a két irányban január 2-án reggeltől 60-180 perc várakozás alakulhat ki.

Tiszaszigeten

, valamint

Ásotthalmon

és

Röszkén

a hosszú hétvégén 30-90 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban, elsősorban belépő irányban.

Csanádpalotán

december 28-án pénteken és december 29-én szombaton a tehergépjárművek tekintetében belépő, illetve kilépő irányban 60-120 perces várakozásra lehet számítani. A személyforgalom tekintetében mindkét irányban 30-180 perces várakozással számolunk december 28-án pénteken és december 29-én szombaton, a bevásárlóturizmus és a vendégmunkások utazása miatt. Buszforgalom esetében a hétvégén esetenként 60-180 perc várakozás is kialakulhat. január 1-jén délutántól estig, és január 2-án egész nap a belépő irányban lehet forgalomnövekedéssel számolni a személyforgalomban, illetve a buszforgalomban, amely miatt a várakozás 30-120 perc is lehet. A teherforgalomban a kamionstopot követően a jövő héten szerdától 180 percet meghaladó várakozás is kialakulhat.

Nagylakon

december 28-án pénteken és december 29-én szombaton a személygépjárművek és a buszok esetén 30-60 perc, míg a teherforgalomban 60-180 perc várakozás alakulhat ki mindkét irányban. Január 1-jén délutántól estig és 2-án a belépő irányban lehet forgalomnövekedéssel számolni a személyforgalomban, illetve a buszforgalomban, amely miatt a várakozás 30-90 perc is lehet. A teherforgalomban a kamionstopot követően a jövő héten szerdától 120 percet meghaladó várakozás is kialakulhat.

Kiszomboron

december 28-án pénteken és december 29-én szombaton a hazatérő vendégmunkások a fürdőlátogatók megjelenése okozhat forgalomtorlódást és maximum 30-60 perc várakozást. A tehergépjárművek esetében december 28-án pénteken és december 29-én szombaton kell nagyobb forgalomra számítani, illetve január 2-án hajnaltól. Buszok tekintetében a hétvégi időszakra tevődik a forgalom többsége, a várakozás elsősorban kilépő irányban 30-60 perc is lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.