Közélet

Gyorsforgalmi utat építenek Szeged–Debrecen és Szeged–Pécs között

Gyorsforgalmi utat építenek Szeged–Debrecen és Szeged–Pécs között

2018. december 27., csütörtök
Gyorsforgalmi utat építenek Szeged–Debrecen és Szeged–Pécs között

Változott a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúra-beruházások listája. Megépülhet az M4-es Szolnok és Berettyóújfalu között, gyorsforgalmi kapcsolat kötheti össze Debrecent, Szegedet, majd a mohácsi autópályahíd segítségével Pécset is. Tucatnyi nagyváros vasútállomását alakítják át intermodális csomóponttá - írja összeállításában a Magyar Idők.

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű fejlesztések azt jelentik, hogy a listán szereplők a beruházás lebonyolítása során egyszerűbb, gyorsabb hatósági elbírálásban részesülhetnek. Emellett a felsorolt fejlesztések esetében nagyobb a valószínűsége a megvalósulásnak. A gyorsforgalmiút-fejlesztések esetében, miként a kormányzat számos alkalommal hangsúlyozta, a cél a megyeszékhelyek és a határátkelők kétszer két sávos elérése. Fontos fejlesztések a fővárost elkerülő kelet–nyugati és észak–déli közlekedési folyosók. Ezek közül kiemelkedik az M8-as autóútnak az M7-es autó­pálya és Dunaújváros, valamint Dunavecse és Kecskemét (észak) közötti szakasza előkészítése. Ennek az útnak a jelentősége, hogy a nyugati határszéltől indulva, átkelve a Dunán, Kecskemét és Lajosmizse között csatlakozik az M44-es gyorsforgalmi úthoz, amelynek segítségével a keleti országhatárig vezet. Ugyancsak elkerüli a fővárost a nagy ívű gyorsforgalmi gyűrű, amely a Debrecen és Szeged közötti 2×2 sávos közúti kapcsolat kiépítésével indul, része egy autópályahíd Mohácsnál, és kapcsolódik Pécshez. Az észak–déli folyosók közül megemlíthetjük Kelet-Magyarország tengelyét, amely a minap átadott M35-ös szakasz révén lehetővé teszi gyorsforgalmi úton a Kassa–Debrecen–Nagyvárad útvonal használatát, amennyiben elkészülnek a jelenleg is épülő M30-as és M4-es szakaszok. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.