Közélet

Fidesz: a szocialisták egymillió embert tettek munkanélkülivé

Fidesz: a szocialisták egymillió embert tettek munkanélkülivé

2018. december 7., péntek
Fidesz: a szocialisták egymillió embert tettek munkanélkülivé

Azok a szocialisták tiltakoznak a munka törvénykönyvének most tervezett módosítása ellen, akik egymillió embert tettek munkanélkülivé - jelentette ki Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese pénteken Budapesten újságíróknak.

A szocialisták kormányzásuk alatt megduplázták a munkanélküliséget, magas adókkal és megszorításokkal tönkretették a dolgozókat és a családokat - mondta a kormánypárti politikus. Kiemelte: a Fidesz-KDNP mindig is a munkahelyteremtést tartotta fő céljának, 2010 óta már több mint 700 ezer új munkahely jött létre, a cél pedig továbbra is egymillió új munkahely. A munkanélküliséget harmadára csökkentették, a reálbérek pedig évek óta dinamikusan nőnek - hangsúlyozta. Böröcz László közölte: a munka törvénykönyvének most tervezett módosítása is azt szolgálja, hogy aki többet akar dolgozni, és így többet akar keresni, az elől lebontsák a bürokratikus akadályokat. Ezért javasolják bevezetni kollektív szerződés esetén az önként vállalt túlmunkát - mondta. A fideszes képviselő szerint a szakszervezetek és a dolgozók jogai is változatlanok maradnak, sőt még erősödnek is, mert a túlmunka kizárólag az írásbeli hozzájárulásukkal lehetséges.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.