Közélet

Ez volt az év: Május - Sebestyén Balázs Szegedre jött

Ez volt az év: Május - Sebestyén Balázs Szegedre jött

2018. december 24., hétfő
Ez volt az év: Május - Sebestyén Balázs Szegedre jött

Sebestyén Balázsék ellepték a Dóm teret, de az aranycsapat hivatalos napját is májusi napra választották ki.

2017-ben Mikulás napján, rendhagyó időpontban este szórakoztatta Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani a Szegedieket. Akkor megígérték, mihamarabb visszatérnek.

Erre egészen május 16-ig kellett várni,

akkor ugyanis reggel hattól egészen délelőtt tízig a REÖK palota előtti téren vártak mindenkit Balázsék.

Május végén adták át a jubileumi Dömötör-díjakat Szegeden. A civil kezdeményezésre 1999-ben létrejött díj 2006 nyarán bekerült Szeged városának hivatalos kitüntetései közé. A díj tizenkét kategóriája a teljes szegedi színházi életet lefedi. Nyolc kategóriában – a legjobb női és férfi színészi alakítás, a legjobb operaénekes és opera-énekesnő, táncos, rendező, díszlet- és jelmeztervező – a nézők választhattak három-három jelölt közül, akikre a művészi ajánlások alapján a kuratórium tett javaslatot. A közönség május 18-ig adhatta le szavazatát.

Az 1954. május 23-án játszott és 7-1-es hazai győzelemmel zárult Magyarország-Anglia labdarúgó-mérkőzés 65. évfordulója lehet először a legendás Aranycsapathivatalos,

Országgyűlés által is jóváhagyott emléknapja.

A bevándorláspárti és a bevándorlásellenes európai képviselők csatája még nem dőlt el, a mérkőzést meg kellett vívni, és májusban az európai parlamenti (EP) választáson meg kell változtatni az európai politikát.

A kormányfő akkor kifejtette:

ma az EP-ben és az Európai Bizottságban is elsöprő többségben vannak a bevándorlást támogatók, akik “egyben egy komoly demokráciaproblémát is jelentenek”, hiszen olyasmit képviselnek, amit egyébként az európai emberek nem akarnak. Az előző év azonos időszakához képest 17,5 százalékkal több,

12 871 új személyautót helyeztek forgalomba májusban,

az év első öt hónapjában pedig 28,6 százalék volt a növekedés a 2017. január-májusi időszakhoz képest.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.