Hírzóna

Európai bizonyítványt kapnak a Vasvári önkéntesei

Európai bizonyítványt kapnak a Vasvári önkéntesei

2018. december 19., szerda
Európai bizonyítványt kapnak a Vasvári önkéntesei

Rengeteg tapasztalattal zárult az iskola szlovén-magyar VolunTEEN projektje.

A Szegedi Szakképzési Centrum Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma Erasmus+ ifjúsági csereprogramjának záró rendezvényéhez érkezett. 2018. december 15-én, egész napos disszeminációs projektnapot tartanak, melynek keretében bemutatják a VolunTEEN – önkéntesség a középiskolában című nyertes szlovén-magyar projektet, illetve ünnepélyes keretek között kiosztják a 12 résztvevő diák Youthpass bizonyítványát is.

A VolunTEEN program az Erasmus+ program önkéntes tevékenységei közé tartozik, melynek segítségével a fiatalok külföldre utazhatnak, hogy ott önkéntes munka-projektekben vehessenek részt. A program célja, hogy a befogadóbb és összetartóbb társadalomért tenni akaró fiatalok közösségét alakítsa ki Európában. Az önkéntesek elkötelezik magukat az őket fogadó külföldi szervezet tevékenysége mellett, legyen az például az ifjúsági munka, a kultúra, a szociális gondozás, illetve a környezetvédelem területe. Az elért eredmények és elsajátított ismeretek európai szintű elismerését szolgálja a Youthpass tanúsítvány, melyet most az iskola diákjai is átvehetnek.          

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.