Hírzóna

Enyhe és csapadékos lesz advent utolsó hétvégéje

Enyhe és csapadékos lesz advent utolsó hétvégéje

2018. december 21., péntek
Enyhe és csapadékos lesz advent utolsó hétvégéje

Enyhülés várható az utolsó adventi hétvégén; néhol plusz 10 foknál is melegebb lehet. Csapadékos is lesz az időjárás: kezdetben ónos eső, hószállingózás is lehet, aztán egyre inkább eső lesz jellemző - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken

alapvetően erősen felhős vagy borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, csak rövid időre válhat szakadozottá a felhőzet. Estig csak helyenként, nagyobb eséllyel északkeleten alakulhat ki hószállingózás, gyenge havazás, az Északi-középhegység térségében ónos szitálás, míg másutt legfeljebb szitálás fordulhat elő. A szél egyre többfelé megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. Hajnalban általában mínusz 8 és mínusz 1 fok között valószínű a hőmérséklet. A nappali maximumok mínusz 2 és plusz 5 fok között alakulnak.

Szombaton

északkeleten kezdetben vegyes halmazállapotú csapadék várható: ónos eső, fagyott eső, havas eső. Emellett egyre több helyen eső, zápor lesz jellemző. Többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 1 és 11 fokig melegszik a levegő (északkeleten lesz a hidegebb, nyugaton pedig a legenyhébb).

Adventvasárnap

kezdetben helyenként, estétől egyre többfelé lehet számítani esőre, záporra. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a maximumhőmérséklet plusz 3 és 11 fok között várható.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.