Hírzóna

Elkezdődött az M5-ösön elkövetett gyilkosság pere Szegeden

Elkezdődött az M5-ösön elkövetett gyilkosság pere Szegeden

2018. december 6., csütörtök
Elkezdődött az M5-ösön elkövetett gyilkosság pere Szegeden

Előkészítő üléssel elkezdődött annak a német állampolgárnak a pere csütörtökön, aki tavaly decemberben az M5-ös autópályán lelőtte egy ismerősét, egy másik férfit pedig életveszélyesen megsebesített.

A 53 éves, török származású férfit több ember sérelmére, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolják. A vádlott évekkel korábban ismerte meg a későbbi sértettet, segített a bolgár állampolgárságú, szintén török nemzetiségű férfinak Ausztriába költözni, elhelyezkedni és kölcsön is adott neki. Mivel a pénzt nem kapta vissza, viszonyuk megromlott. A vádirat szerint amikor a vádlott megtudta, hogy a sértett hazaindul Bulgáriába, elhatározta, hogy követi és egy alkalmas pillanatban megöli. Magához vette engedély nélkül tartott lőfegyverét, és tavaly december 4-én Hegyeshalomra hajtott. A sértett is megérkezett a határra - egy osztrák állampolgárságú munkatársával együtt -, majd továbbindult Röszke felé. Hajnalban megállt az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél, leparkolt és utastársával együtt elaludt.

A vádlott is megállt a pihenőben, meggyőződött róla, hogy ismerőse elaludt, magához vette pisztolyát, sapkát, kesztyűt húzott, majd bekopogott az autó vezető felőli oldalán. A sértett felriadt, felismerte férfit, és megpróbált az autóval elmenekülni. A vádlott ekkor azonnal lőtt, ötször ismerősét, kétszer osztrák társát találta el.

A bolgár férfi - bár a szívébe is kapott egy lövést - még el tudta indítani az autót, és kihajtott a pihenőből. Száz-százötven méter megtétele után, az autópálya leálló sávjában azonban megállt, és a helyszínen meg is halt. Utastársa életveszélyes sérüléseket szenvedett, de még időben tudott segítséget hívni, kórházba került, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A vádlott elhajtott a helyszínről, de másnap este a német, az osztrák és a magyar ügyészség közös munkájának eredményeképpen elfogták. Az ügyész a csütörtöki előkészítő ülésen a vádlott beismerése esetére is életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt, azzal, hogy legkorábban 25 év után bocsátható szabadságra. A vádlott a lőfegyverrel visszaélés bűntettét elismerte, azt azonban tagadta, hogy előre eltervezte a gyilkosságot. Azt mondta, a kocsiban ülő másik férfit nem akarta megsebesíteni, nem is tudott róla, hogy ott van. Arra hivatkozott, hogy a kesztyűje beszorult a pisztoly ravaszába, amely emiatt sült el többször. A bíróság az ügyet februárban tárgyaláson bírálja el.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.