Hírzóna

Csaknem félmilliárdból bővítik a szegedi fejlesztőiskolát

Csaknem félmilliárdból bővítik a szegedi fejlesztőiskolát

2018. december 20., csütörtök
Csaknem félmilliárdból bővítik a szegedi fejlesztőiskolát

440 millió forintos uniós támogatást nyert egy fejlesztőiskoláknak kiírt pályázaton a szegedi GEMMA Központ. A pénzből egy újabb szinttel, tornateremmel, új ebédlőkkel bővítenék az épületet, amely új tetőt és külső hőszigetelést is kapna. A földszinten egészséges gyerekek számára alakítanának ki fejlesztőközpontot - írja a Délmagyar.

– A Mikulás hozta nekünk az örömhírt: december 6-án kaptunk értesítést róla, hogy nyert a pályázatunk, amely a további biztonságos működésünket is garantálja. Ezzel a forrással új fejezet kezdődhet a működésünkben. Egy olyan mérföldkőhöz értünk vele, ami kiteljesítheti az intézmény komplex fejlesztő munkáját – nyilatkozta a lapnak Péntek Imréné, a szegedi GEMMA Központ igazgatója, amikor arról beszélt, hogy 440 millió forint uniós támogatást nyert egy pályázaton a sérült gyerekek fejlesztésével foglalkozó intézmény. Hozzátette, az országban 12 intézmény nyert, ebből csak 3 volt civil fenntartású – közte a GEMMA Központ. A 440 millió forintot a központ bővítésére és fejlesztésére fordítják. A jelenleg kétemeletes épületre egy harmadik szintet is felhúznának, egyúttal lecserélnék az évek óta beázó lapos tetőt is, és az épület egésze külső hőszigetelést kapna. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.