Gazdaság

Befejeződött a csongrádi ipari park fejlesztése

Befejeződött a csongrádi ipari park fejlesztése

2018. december 19., szerda
Befejeződött a csongrádi ipari park fejlesztése

Befejeződött a csongrádi ipari park mintegy 140 millió forintból, uniós támogatásból és hazai költségvetési forrásból megvalósult fejlesztése - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint az 1998-ban az egykori laktanya helyén létrejött ipari park 35 hektáros területén jelenleg 31 cég, főként kis- és középvállalkozás működik. A betelepült cégekhez hasonlóan az ipari parkot üzemeltető önkormányzat is lehetőségeihez mérten fokozatosan fejleszti az infrastruktúrát, javítja a vállalkozások működési körülményeit, bővíti a beépítésre alkalmas területet. A most befejezett beruházás során 325 méter hosszú aszfalt burkolatú út épült, amely lehetővé teszi az ipari park több irányból való megközelítését. A fejlesztés eredményeként kiépült a csapadékvíz-hálózat, megvalósult az ivóvíz-, szennyvíz-, valamint a villamosenergia-hálózat bővítése. Az ipari parkban egy másik fejlesztés is zajlik, 250 millió forintból az egykori parancsnoki épület felújításával szolgáltatóházat alakítanak ki, amely földszintje a helyi múzeum raktárbázisául szolgál majd.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.