Sport

Bánhidi Bence: Elérhető cél az olimpiai kvalifikáció

Bánhidi Bence: Elérhető cél az olimpiai kvalifikáció

2018. december 29., szombat
Bánhidi Bence: Elérhető cél az olimpiai kvalifikáció
A klubszezon után rövid szünetet kaptak a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai, akik csütörtök óta Budaörsön készülnek a januári dániai világbajnokságra. Bánhidi Bence, a MOL Pick Szeged beállója optimistán várja a 2020-as olimpiai kvalifikáció első lépését is jelentő világbajnokságra.

- Ledolgozta már a karácsonyi bejglit?

- Szerencsére nem volt rá szükség. Igyekszem figyelni az ünnepek alatt is, hogy mit és mennyit eszek. Azért a második nap végére izomlázam volt, de ez természetes.

- Elég volt a rövid pihenő?

- Lehet meglepő amit mondok, de elég. Az utóbbi néhány évet nézve most még sokat is pihentünk, mert későn kezdődött az összetartás. Karácsony előtt is volt idő kikapcsolódásra, az ünnepeket a családdal töltöttem, utána a barátnőmnél voltam Balatonon. Jutott idő a feltöltődésre. Persze ilyenkor mindig nehéz elkezdeni az edzéseket, de a "szabadság" alatt sem álltam le teljesen, egyéni program szerint készültem.

- A rövidebb felkészülés is elég lesz a világbajnokságra?

- Igen. Vasárnapig Budaörsön készülünk, majd a családdal szilveszterezhetünk. Nagy buli nem lesz, mert az év első napján már Győrben találkozunk és másnap indulunk Dániába, ahol az edzések mellett két meccset játszunk a dánokkal. Hazajövünk egy rövid időre és utána repülünk is vissza Dániába, mert kezdődik a világbajnokság.

- Mi a cél?

- Olimpiai selejtező tornát szeretnénk játszani, így az első hét hely valamelyikét kell megszerezzük. Nem szabad lebecsülnünk senkit, de a csoportból tovább kell jutnunk. Ha az megvan, akkor a középdöntőben kell bebizonyítanunk, hogy versenyben maradhatunk az olimpiáért. Nem érzem irreális célnak ezt.

- Mi lesz a válogatott erőssége?

- A védekezés és a kapusteljesítmény. Ha a védekezésünk jól működik, akkor a kapusoknak is könnyebb dolguk van.

- A védekezés egyik alappillére lehet Ön és a visszatérő Ilyés Ferenc.

- Nagyon sokat jelent hogy Feci itt van velünk és vállalta a világbajnokságot. A pályán kívül is sokat tesz hozzá a csapathoz. A fiatal játékosok felnéznek rá, rutinjával pedig sokat lendít a játékon. Ezért jelent majd sokat, ha nagy Laci is csatlakozik hozzánk.

- Két szövetségi kapitánya is van a válogatottnak. Csoknyai István vagy Vladan Matics szava dönt?

- Ilyen nincs, hogy kinek a szava dönt. Tökéletesen kiegészítik egymást, erős páros. Mindketten elmondják a véleményüket és ez jót tesz a játékunknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.