Hírzóna

Az évszak leghidegebb éjszakájával ért véget az ősz

Az évszak leghidegebb éjszakájával ért véget az ősz

2018. december 1., szombat
Az évszak leghidegebb éjszakájával ért véget az ősz

Az évszak leghidegebb éjszakájával ért véget az ősz; csaknem mínusz 16 fokig hűlt le a levegő - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán.

Hozzátették: az idei ősszel még nem volt ilyen hideg az éjszaka, mint a mostani. Már péntek este nagyon gyorsan csökkent a hőmérséklet a derült, szélcsendes északkeleti tájakon. Nyírlugoson már éjfél előtt megközelítette a hőmérséklet a mínusz 15 Celsius-fokot, végül mínusz 15,9 fokig hűlt le a levegő. Megjegyezték, ez közel sem rekord. 1925-ben ezen a napon Jászberényben mínusz 22 fokig csökkent a hőmérséklet. Országos átlagban egyébként mínusz 7,6 fok volt a minimum-hőmérséklet, ami az ilyenkor megszokotthoz képest 7 fokkal alacsonyabbnak számít - írta a meteorológiai szolgálat. Az előrejelzés szerint a tél első napjaiban enyhül a hideg. A jövő héten a leghidegebb órákban is többfelé pluszok várhatók, s napközben akár 10 fok körüli meleg is lehet.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.