Közélet

Akadálymentesítik a makói Hagymatikumot

Akadálymentesítik a makói Hagymatikumot

2018. december 13., csütörtök
Akadálymentesítik a makói Hagymatikumot

Idén tavasszal a vak Pece Merilin a makói Hagymatikum fürdő vezetőinek adott tippeket, hogy miként tehetnék akadálymentessé az impozáns, de lépcsői és folyosói miatt nehezen bejárható épületet. A napokban örömmel újságolta: javaslatait komolyan vették - írta a Délmagyar.

– A Hagymatikum épülete egy vak ember számára valóságos labirintus – nyilatkozta a lapnak Pece Merilin, akinek a neve az olvasók számára ismerős lehet, ő volt ugyanis az, aki párjával, Németh Pál nyugdíjas mérnökkel együtt még tavasszal ellátogatott a Hagymatikumba, hogy megmutassa, miként lehet a látássérültek számára otthonosabbá tenni a fürdőt. Javaslatai közül a legfontosabb az volt, hogy a vakok számára biztosítsanak kísérőt. A napokban örömmel újságolta: a fürdő vezetése ezt a kérését méltányolta, és az előre egyeztetett gyógyászati kezelések időpontjában kísérő várja az előcsarnokban. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt fotó: Szabó Imre)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.