Közélet

41 család kap ingyen füstérzékelőt Csongrád megyében

41 család kap ingyen füstérzékelőt Csongrád megyében

2018. december 13., csütörtök
41 család kap ingyen füstérzékelőt Csongrád megyében

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. a közelmúltban közös szakmai programot indított. A két szervezet együttműködési megállapodásának tárgya a szelektív hulladékgyűjtés és a tűzvédelemmel kapcsolatos információk megosztása. Cél az állampolgárok környezettudatosabb, biztonságorientáltabb viselkedésének fejlesztése.

A program keretén belül a BM OKF országosan 950, Csongrád megyében 41 darab füstérzékelőt juttat el ingyenesen a lakosokhoz. Makón a Just Gyula utca egyik lakója vehette át a makói tűzoltóság parancsnok-helyettesétől az ingyenes eszközt. Ottlokán Lászlóné háza augusztus végén égett le Apátfalván. A tűzesetről akkor szinte minden országos szerkesztőség híradója beszámolt. Az asszony öt gyermekét neveli egyedül, a férjét öt éve veszítette el. A tűzben szinte mindenük odaveszett. Az apátfalvi házat a tragédia után már nem lehetett újjáépíteni, így állami támogatással egy makói ház felújításába kezdtek bele. A család a karácsonyt már az új házban szeretné tölteni. Az édesanya elmondta, nagy segítséget jelent nekik a most felszerelt érzékelő. Reméli, hogy a berendezésnek köszönhetően soha többé nem kell átélniük az augusztusihoz hasonló tragédiát. Ottlokán Lászlóné hangsúlyozta, a füstérzékelő mellé egy szén-monoxid-érzékelőt is felszerelnek beköltözés után a házba, hogy teljes biztonságban tudhassa családtagjait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.