Egyetem

228 egyetemistát és kutatót támogatnak a szegedi egyetemen

228 egyetemistát és kutatót támogatnak a szegedi egyetemen

2018. december 19., szerda
228 egyetemistát és kutatót támogatnak a szegedi egyetemen

Fiatal tehetségeit ünnepelte a Szegedi Tudományegyetem december 18-án: az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját elnyert 228 hallgató és kutató vehette át a támogatásról szóló oklevelet.

A kiválóságok elit közössége új tagokkal gyarapodott a Szegedi Tudományegyetemen azzal, hogy december 18-án átadtákaz Új Nemzeti Kiválóság Programösztöndíjában részesülő 228 fiatal számára a támogatást elismerő oklevelet. Az SZTE központi épület dísztermében tartott ünnepségen Vinkó Ráhelnek, az SZTE Zeneművészeti Kar (ZMK) Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) ösztöndíjában részesült hallgatójának az előadásában J. S. Bach: Largo a C-dúr szólószonátájának egy részlete csendült fel. – Tehetségesek, kreatívak, rátermettségüket képesek kamatoztatni, és eredményeket érnek el – jellemezte az Új Nemzeti Kiválóság Program támogatását elnyerő egyetemi polgárokat az SZTE oktatási rektorhelyettese. Dr. habil. Gellén Klára köszöntőjében utalt Liszt Ferenc gondolatára, mely szerint alkotó fantázia nélkül nincs művészet, nincs tudomány és nincs kritika sem. – Felelősséggel jár a tehetség. A szegedi egyetem felelőssége is, hogy az itt tanuló és dolgozó tehetségek kibontakozását megfelelő támogatással segítse - húzta alá köszöntőjében az oktatási rektorhelyettes. Albert Einsteint idézve hangsúlyozta: megfelelő feltételeket kell teremteni a diákoknak ahhoz, hogy tanulni tudjanak. Ehhez az SZTE kiváló szellemi központ, mentorokban bővelkedő közösség, ami biztosítja versenyképességét a hazai és nemzetközi felsőoktatási térben. – Az SZTE új tudós és művész generációjának tagjai rendelkeznek azzal a felkészültséggel, amellyel formálják környezetüket, változtathatnak a világon. Ehhez azonban nyitottnak kell lenniük, széles perspektívában kell gondolkodniuk, új és új utakra lépve eltökélten kell cselekedniük – sorolta a kiválóság jellemzőit Dr. habil. Gellén Klára. A tanulás, az önképzés, a külföldi tapasztalatszerzés során felhalmozott ismereteiket itthon, illetve a Szegedi Tudományegyetemen hasznosítva hozzájárulhatnak ahhoz, hogy alma materük és munkahelyük még vonzóbb legyen a világ különböző országaiból érkező hallgatók, egyetemi oktatók és kutatók számára.

(Forrás: szte.hu)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.