Sport

Fájó vereséget szenvedett a Pick a BL-ben

Fájó vereséget szenvedett a Pick a BL-ben

2018. november 28., szerda
Fájó vereséget szenvedett a Pick a BL-ben

A német bajnok Flensburg ellen az októberi odavágon 30–28-ra nyert a Pick, a szegediek azonban most vendégségben vesztettek értékes pontokat a B csoportban, miután 27–25-re kikaptak idegenben.

60. perc:

Gyorsan növelte három gólosra az előnyét a Flensburg, így higgadtan támadhattak a fináléban. Deki azonban Bánhidi kezébe varázsolta a labdát, aki helyzeti előnyét kihasználva gólt szerzett. Laugétől érkezik sajnos a kegyelemdöfés, amikor az 59. percben újra három gólra növeli a távot a két csapat között. Sostaric első gólja későn, a lefújás előtt fél perccel érkezik.

A vége 27-25.

Köszönjük, hogy velünk tartottak!

55. perc:

Bombac és Canellas góljaival kiegyenlített a Szeged! A németek kapkodnak, de Röd lövése szerencsésen pattant Alilovic kapujába. Hat perccel a meccs vége előtt tisztán érezhető, hogy feszültebben játszik mindkét csapat. A Flensburg kapufájához viszont lehet, hogy még egy pár lécet odaszögeltek, annyiszor találták el a szegediek a kapufát. Így az emberelőny alatt háromszor találták el, sorrendben Bánhidi, Maqueda, majd Sigurmannsson egész pályáról.

24-23

-mal kezdődik a végjáték.

50. perc:

Talán germán mondákba is beleszőhetnék Bodó bombáját, amivel megszakította a Pick gólcsendjét, ezzel együtt ki is nyitotta a gólzsákot: Johanessen válaszolt a találatára, amire Gaber válaszolt, majd a fiatal beálló, Golla folytatta a sort. Bánhidi bal kézzel talált a németek hálójába, de Gottfridsson góljával maradt a Flensburg egy gólos előnye. Jondal nyolcadik gólját hetesből szerzi, így

23-21

-gyel a németek eddigi legnagyobb előnyükkel kezdődik az utolsó tíz perc.

45. perc:

Szenzációs védekezéssel folytatta mindkét csapat, Glandorf lövésével tett szert egy gólos vezetésre a Flensburg. Bergerudon nemigen találnak fogást a szegediek.

19-18

-ra vezet a német csapat.

40. perc:

Pastor nyilvánvaló elégedetlenségének markánsan adott hangot, a játékosai haját is leüvöltötte. A 38. percben végre gyors gólváltás történt, a flensburgi gólra Bodó válaszolt villámgyorsan. A lövőhatékonyság viszont siralmas: egy ponton 33 százalékosra romlott, míg a német bajnoki címvédő ugyanebben a statisztikában 60 százalékot nyújtott ekkor. A holtponton Maqueda segíti át a Picket, így vezetnek a szegediek

17-18

-ra.

35. perc:

Sajnos nem kezdi élesen a Pick a második félidőt, három lövésből három marad ki a játékrész elején. Hosszas támadása után a félidő elején Jondal hetedik góljával vezet ismét a Flensburg. A szegediek támadójátéka közel sem olyan gördülékeny, mint az első félidő közepén. Talán most jön ki a srácokon az utóbbi néhány hét feszített sorsolása. A gólcsendet Blazevic szakítja meg a szegedi oldalon, aki a mérkőzés eleje előtt csak egy gólt dobott az idei BL-szezonban, a mérkőzésen azonban már kettőnél jár.

15-15.

Elképesztő tempóban játszott mindkét csapat, már az első 20 perc után 12-12-re állt a mérkőzés, de a félidőnél a Pick kapuját 39 százalékkal védte Alilovic, Bergerud pedig 36 százalékkal fogta ki a szegediek lövéseit. Az első félidő legeredményesebb játékosa a norvég Magnus Jondal, aki hét lövéséből hat gólt szerzett. A Pick soraiban hármas holtverseny alakult ki az első félidő legeredményesebbjei közt, 3-3 gólt szerzett Bodó, Maqueda és Sigurmannsson is.

Félidő:

A Pick 0-3-as sorozatának Lauge Schmidt vet véget, ezzel egygólos különbségre zárkózott fel a Flensburg. Védekezésben jelentősen feljavultak a németek, amit nem sáncoltak, azt Bergerud hárította. Azért a norvég hálóőrnek van mit tanulnia Alilovictól, aki derékkal lökött ki egy lövést. A félidő

14-14

-gyel zárul.

25. perc:

Bodó továbbra is ellenállhatatlan! 12-13-nál mintha kicsit alacsonyabb fordulatszámon pörögtek volna, mint a mérkőzés korábbi szakaszaiban. Azt nem tudjuk, hogy németül hogy szól a hülye vagy, de biztos ezt gondolták a Flensburg szurkolók, amikor Johannessent két percre kiállították – nem láttuk, és nem is értettük, hogy miért, de legkevésbé sem sajnáltuk a bíró döntését. A német bajnok öt percen át nem talált Alilovic kapujába.

12-13-nál

egy gyönyörű kínai figurával indul a félidő vége, kár, hogy Sostaric lövése kimaradt.

20. perc:

Jondal harcol ki véleményes hetest Zsitnyikov ellen egy letámadás után, amit végül értékesített is a balszélső. Így vezet 10-9-re 3-2 óta először a Flensburg. De a német bajnoknak nincs Bombázója, aki rögtön ki is egyenlített. Gollával kéne valamit kezdeni a belső védelemnek, három lövéséből három gólt dobott a Flensburg beállója. Az első húsz percben három hetest dobtak a németek, a Pick csak egyet. Bodó bombái egyelőre megállíthatatlannak bizonyultak. Tíz perccel a félidő előtt

12-12

az állás.

15. perc:

Iszonyatos tempóban játszik mindkét csapat, de az első félidő második harmada nem éppen a támadójátékról szól. Kínai figurával veszélyeztettek a szegediek, de kimaradt a próbálkozás. Bánhidi két perce és az értékesített hetes jól jött a Flensburgnak, egy gólosra csökkentették a hátrányt. Balogh bombájával

8-9

a Picknek. Továbbra is hallani a Pick Szeged skandálást a lelátóról.

10. perc:

Kis levegővételnyi előnyre tesz szert a Pick. Először Canellas talpról megküldött labdájával nem tudott mit kezdeni a Flensburg hálóőre, Bergerud. Ezt követően Maqueda keze sült el, majd letámadásból Blazevic tűzte a labdát a hálóba. Tíz perc után

6-8

-ra vezet a Pick.

5. perc:

Néhány Pick szurkoló Pick Szeged skandálással jelzi a fiúknak, hogy a flensburgi arénában is maguk mögött tudhatják őket. Maqueda óriási bombával kezdi a meccset, de gyorsan érkezik a válasz Gollától, aki ellen Bánhidi harcol ki kétperces kiállítást. Alilovic parádés védésekkel mutatkozott be. A PSG ellen látott pontosság egyelőre nem látszik a Picken, csak az energia. Sigurmannsson hetesével egál.

2-2.

A hét győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a B csoport második helyén álló szegediek szombaton hazai pályán fantasztikus teljesítménnyel elvették a listavezető Paris Saint-Germain veretlenségét (33-32), de sok idejük sincs a pihenésre, mert szerda este már a német bajnok Flensburg-Handewitt otthonában kell játszaniuk. Egy újabb bravúrral versenyben maradnának a csoportelsőség megszerzéséért, illetve a második hely bebiztosításáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.