Gazdaság

Újra csalók élnek vissza a NAV nevével

Újra csalók élnek vissza a NAV nevével

2018. november 7., szerda
Újra csalók élnek vissza a NAV nevével

Újra csalók élnek vissza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevével, hamis elektronikus levélben - adó-visszatérítésre hivatkozva - próbálnak személyes ügyféladatokat megszerezni - figyelmeztetett a NAV a honlapján.

Az illetéktelenek e-mailjei általában egy hivatkozást tartalmaznak, melyre kattintva aNAVhonlapjára hasonlító, ám eltérő címen található oldal töltődik be, ahol az ügyfél személyes adatai mellett bankkártya adatokat is kérnek. ANAVhangsúlyozza: soha nem kér e-mailben bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot. A hivatal ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesíti az adózókat, ha túlfizetésük van. A hivatal honlapja a

www.nav.gov.hu

címen található. Az internetes cím ellenőrzésével nagy bizonyossággal kiszűrhetőek a hamis - vélhetően csalók által üzemeltetett, adathalász - honlapok - írták.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.