Közélet

Újabb migránshullám várható?

Újabb migránshullám várható?

2018. november 8., csütörtök
Újabb migránshullám várható?

Újabb migránshullám várható - közölte az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke a testület csütörtöki, részben zárt ülése után.

Mirkóczki Ádám azt mondta: megerősítést kaptak arról, hogy a nyugat-balkáni útvonal "ismét pezseg", tavasszal újabb migránshullám várható. A beszámolók szerint viszont a magyar határvédelem stabil, a hatóságok fel vannak készülve arra, hogy a várhatóan érkező újabb hullámot kezelni tudja - hangsúlyozta. A Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Belügyminisztérium és a szolgálatok a kárpátaljai magyarságot ért atrocitások sorozatáról is beszámoltak. Mirkóczki Ádám erről azt mondta: a jövő évi ukrajnai választásokig a helyzet várhatóan nem fog javulni, ezzel együtt a magyar kormány mindent megtesz az ügyben. Utóbbi kapcsán Halász János, a bizottság fideszes alelnöke is kiemelte: a magyar kormány és a magyar szolgálatok mindent megtesznek a kárpátaljai helyzet kezelésére. A bizottság fideszes alelnöke azt is elmondta: a migránsoknak adott, az Európai Unió, az ENSZ és Soros György pénzével feltöltött bankkártyák ügyét is tárgyalták. Ezt a programot elfogadhatatlannak tartják, hiszen a pénz akár terrorcselekményekre készülők kezébe is kerülhet, ezért óriási nemzetbiztonsági kockázatot jelent - szögezte le. A kormánypárti politikus azt mondta: ezeknek a bankkártyáknak már piaca is van, így akár a terrorizmust is finanszírozhatják ebből a pénzből. Ezért ez óriási nemzetbiztonsági kockázatot jelent - tette hozzá. A kormánypárti politikust kérdezték a Magyar Időkben csütörtökön megjelent hírről is, miszerint semmilyen közös posztgraduális képzést nem indított a Közép-Európai Egyetem (CEU) az Egyesült Államokban található Bard College (BC) intézménnyel közösen. Halász János azt mondta: a Soros egyetem megpróbálja kijátszani a magyar törvényeket. Megdöbbentőnek nevezte, hogy az érintettek maguk vallják be, nincs is saját képzésük az Egyesült Államokban.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.