Egészség

Továbbra sem csökken a légszennyezettség Szegeden

Továbbra sem csökken a légszennyezettség Szegeden

2018. november 14., szerda
Továbbra sem csökken a légszennyezettség Szegeden

Egy városban veszélyes, ötben egészségtelen a levegő a magas szállópor-koncentráció miatt.

Az országos tisztifőorvos a Facebook-oldalán szerdán azt írta: a levegőhigiénés index alapján Nyíregyházán veszélyes a levegő minősége, öt helyen, Budapesten, Dunaújvárosban, Kecskeméten, Miskolcon és Putnokon pedig egészségtelen a levegő. A Nemzeti Népegészségügyi Központ értékelése alapján további tizennyolc településen "kifogásolt" a levegőminőség; ezek: Debrecen, Dorog, Eger, Esztergom, Hernádszurdok, Kazincbarcika, Oszlár, Pécs, Salgótarján, Sajószentpéter, Százhalombatta,

Szeged

, Székesfehérvár, Szolnok, Tököl, Vác, Várpalota, Veszprém. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldala szerint a hidegfront átvonulása után várhatóan javulni fog a levegőminőség. Az éjszaka megélénkülő, a Dunántúlon olykor erős északnyugati szél elkezdte megtisztítani a levegőt, ez főleg a magasabb hegyekben volt érezhető, ott viharos lökések is előfordultak - írták.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.