Hírzóna

Több mint fél mázsa mariskát csempészett volna Röszkén át egy szerb férfi

Több mint fél mázsa mariskát csempészett volna Röszkén át egy szerb férfi

2018. november 15., csütörtök
Több mint fél mázsa mariskát csempészett volna Röszkén át egy szerb férfi

Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a SzegediÍtélőtábla csütörtökön egy szerb férfit, aki tavaly több mint fél mázsa marihuánát próbált Magyarországon keresztül Németországba csempészni.

A táblabíróság a vádlottat különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek, és a szabadságvesztés kiszabása mellett hét évre kiutasította Magyarország területéről. Döntésével az ítélőtábla helybenhagyta az első fokon eljáró SzegediTörvényszék ítéletét. A vádlott 2017 februárjában megállapodott megbízójával abban, hogy 15 ezer eurós tartozásának elengedése fejében egy utánfutóval marihuánát szállít Magyarországon keresztül Németországba. A férfi 2017. március 28-án kölcsönkérte unokatestvére autóját, majd másnap a vajdasági Indija városában egy parkolóban ehhez kapcsolta az utánfutót, amelyet korábban a megbízója pénzéből vásárolt meg, és amelyben kábítószert rejtettek el. Este ért a röszkei határállomásra, ahol a pénzügyőröknek gyanússá vált, hogy az autóban alig van úti holmi, és az utánfutó kopogtatásra szokatlan hangot adott. A jármű tüzetes átvizsgálása során az utánfutó szállítófelületét fedő farostlemez alól 119, őrölt kávéval beszórt csomag került elő. A csomagokban több mint 55 kilogramm marihuána volt. A drogszállítmány hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának legalább 5,25-szerese volt.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.