Közélet

Titkolja a szegedi városvezetés, mennyi közüzemi tartozást halmoztak fel a bérlakásban élők

Titkolja a szegedi városvezetés, mennyi közüzemi tartozást halmoztak fel a bérlakásban élők

2018. november 12., hétfő
Titkolja a szegedi városvezetés, mennyi közüzemi tartozást halmoztak fel a bérlakásban élők

Végül azonban valakinek ki kell fizetni a számlát a tartozók helyett. Vagy az önkormányzatnak - közpénzből, vagy azoknak a társasházi lakóknak, akik addig is rendesen fizettek.

Komoly vitát generált a szociális lakhatás témája a pénteki közgyűlésen. A baloldali képviselők sorra hangoztatták, hogy a város 2800 szociális bérlakása közül hatszázat saját forrásból újított fel a város. Botka László büszke arra, hogy Szeged az egyetlen város az országban, ahol ilyen szociális lakhatási rendszer működik. Ellenzéki képviselők azonban szóvá tették, hogy igazából

  • munkahelyteremtés kellene, mert "az a legjobb szociálpolitika"
  • Szegedről elvándorlás van, elmennek a fiatalok
  • minőségi munkahelyek és tisztes megélhetés kellene a városban

- 16 éve az MSZP vezeti a várost, ennyi idő után nem mondhatják azt, hogy önök nem tehetnek semmit ezen problémák kapcsán" – kérte számon a szocialista városvezetést Póda Jenő, fideszes képviselő, mire a közgyűlés padjaiban helyet foglaló baloldali képviselők csak szemforgatással tudtak reagálni. Botka László is láthatóan ingerült lett a kritikát hallva,többször is durván személyeskedve válaszolt az ellenzék felvetéseire.

Valóban jó a szegedi szociális bérlakás program, vagy csak a propaganda mondja ezt?

Lényegében ezt szeretnénk kideríteni egy ideje, de két hete elküldött kérdéseinkre sem az önkormányzat, sem a városi cégek nem akaródznak válaszolni. Talán azért, mert egyebek mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy

mennyi közüzemi díj-tartozást halmoznak és halmoztak fel az önkormányzati, szociális bérlakásban élők Szegeden, a számlát ugyanis valakinek rendeznie kell a végén.

Más városokból kiindulva, Szegeden akár több számzillióra is rúghat a közüzemi tartozások nagysága, amit vagy az önkormányzatnak közpénzből, vagy azoknak a tásasáházi lakóknak kell végül kifizetniük, akik addig is rendesen fizették a számláikat. Ám, hogy Szegeden pontosan mi a helyzet, azt egyelőre nem tudtuk kideríteni az érthetetlen önkormányzati titkolózás miatt. Mivel nem kaptunk válaszokat, pedig közérdekű adatokról van szó, pert indítunk az önkormányzat és szolgáltató cégeivel szemben, mert a szegedieknek joguk van tudni, mire megy el a pénzük.

(Borítóképünk illusztráció.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.